Başkentte esnafın ve vatandaşın mağduriyetlerini giderebilmek için ilk günden beri tüm imkânlarını seferber eden Sayın Mansur Yavaş, Mansur Yavaşı “İYİLİK HASTALIKTAN BULAŞICIDIR ” kampanyası ile, yüzlerce vatandaşın veresiye borcu hayırseverler tarafından kapatılırken, “SU VER” uygulaması ile sosyal yardım alan vatandaşlara ait su faturaları ödeniyor.

Bahçeli Ülkücü Şehitler Anıtı'nı Ziyaret Etti Bahçeli Ülkücü Şehitler Anıtı'nı Ziyaret Etti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Başkente gelen 4 bin 500 depremzede vatandaşımız; Mamak Araplar Mahallesi’nde bulunan Eserkent Sosyal Konutlarında, Kesikköprü Yerleşkesi ve diğer misafirhanelerde; 3 öğün sıcak yemek, çamaşırhane, giysi, sağlık, ve ambulans ihtiyaçları, uzman personel tarafından psikolojik destek imkânları sağlanarak ağırlandı.

Türkiye’nin en gelişmiş şehir kartı olan Başkent Kart sistemi hayata geçirildi. “BİR ELİN VERDİĞİNİ, DİĞER EL GÖRMEYECEK” anlayışı ile koli dönemini sona erdiren sistem kapsamında; Ankara’da ekonomik sıkıntı içerisinde yaşayan vatandaşların; gıda, temizlik malzemesi, yakacak (doğal gaz/ kömür), ekmek, eğitim ve öğrenci abonmanı gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında, aylık 1 kg et desteği, 2-5 yaş arası çocuklarına süt desteği, ilkokula giden çocuklarına kantin, kırtasiye ve servis desteği Başkent Kartlarına yatırılıyor.

Hayata hazırlanan üniversite öğrencilerine ise indirimli su faturası tarifesi, geçici barınmaevleri, sıcak yemek, giysi yıkama hizmeti, ders çalışma istasyonları, teknoloji merkezleri, çevrim içi teknoloji eğitimleri, KPSS kampları, ring araçları gibi birçok hizmet üniversite öğrencileri ile buluşturuluyor. Beslenme desteği kapsamındaki çalışmalara hassasiyet gösterilerek yedi ayrı noktada öğrencilere sıcak çorba ve ekmek ikramı yapılıyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına sosyal yardım alan ve belediyeye başvuran evlatlarımızın YKS, LGS ve KPSS ücretleri karşılanıyor.

Bununla birlikte Başkent’te “ÖĞRENCİ DOSTU” projeler kapsamında; özellikle pandemi sürecinde uzaktan eğitimin devam etmesi üzerine interneti olmayan kırsal mahallelere ücretsiz internet bağlantısı yapılarak öğrencilerin hayatı kolaylaştırılıyor. (Başkentimizde ücretsiz interneti olmayan köy kalmadı)

Ucuz ve emniyetli bir ulaşım için 30 gün geçerli olan 225 binişlik indirimli öğrenci abonmanı öğrencilerin hizmetine sunuluyor. Kentimizin farklı noktalarında ve toplam 10 milyon metrekarelik alanda ise ücretsiz Wi-Fi hizmeti sağlanıyor.

Sayın Mansur Yavaş'ın iyi yönetim anlayışı, duyarlılığı ve şehrimizin her kesimine hitap eden belediyecilik anlayışı ile göstermiş olduğu özverili çalışmalar halkımızın güvenini kazanmıştır. Ben de halkımız adına kendisine teşekkür ediyor, gönülden bağlandığı Ankara’nın refahını dünya başkentleriyle yarışır bir refah seviyesine çıkaracağına inanıyorum.

Ankara’nın Başkanı, Hepimizin Başkanı

Yüksel Arslan

Editör: Habererk Com