Erzurum'un merkez Yakutiye Belediyesi'nin açtığı salonda spor yapmaya gelen kadınlar, kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarının karşısına çarşaflarıyla çıktı. Bir süre spor aletlerinde çarşaf veya pardösüleri ile çalışan kadınlar, basın mensuplarının gitmesi ile birlikte eşofmanlarını giyerek spora devam etti.

Eğitmenler eşliğinde yaptıkları sporla hem sağlıklarına kavuştuklarını hem de kilolarından kurtulduklarını belirten kadınlar, “Zayıfladıkça kendimizi daha zinde hissediyoruz. Her gün almak zorunda kaldığımız ilaçlarımızı azalttık. Spor yaptıkça hayata daha güzel bakıyoruz. Sizden isteğimiz bu gibi yerlerin sayısını artırmanız ve 4 aylık süreyi en az 6 aya çıkarmanız” dedi.

Kadınların evlerinden belediyeye ait otobüslerle alınarak spor salonuna getirildiğini ve 1 saat eğitmenler eşliğinde çalıştıktan sonra duş aldıklarını ve ardından evlerine bırakıldığını hatırlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut şunları söyledi: “Türkiye’de yüzde 70 oranında kilolu hem erkek hem de kadın bulunmakta. Biz 4 yıldır pozitif ayrımcılık yaparak kadınlarımıza hiçbir ücret almadan spor yaptırıyoruz. Bir yılda ortalama 800 kadını sporla tanıştırıyoruz. Her 4 ayda 200 kişilik grup, günde birer saat spor yapıyor. Gelen kadınların çoğu hayatlarından memnun olduğunu ve bu gibi yerlerin sayısını artırmamızı istiyor. Yakında kadınları yüzme havuzuna da kavuşturacağız.”