Gül KABA-Özgür KUMANOVALI/İSTANBUL, (DHA)- Bugün başlayan EMİTT Fuarı’nda Marmaris Belediyesi de stant açtı. Yaz sezonu için hazırlıkları büyük oranda tamamladıklarını söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Marmaris bu sene çok daha güzel; yangının olumsuz görüntüleri de büyük oranda ortadan kalktı. Bölgeye 2 milyonun üzerinde turist geleceğini düşünüyoruz. Yaz sezonu başladı diyebiliriz, İngiltere ve İran’dan 17 Mart’ta uçuşlar oldu, turist kabul ettik. Geçen yıl sezon 14 Kasım’a kadar sürmüştü. Bu yıl yapılan çalışmalar sonucunda sezonu 20 Kasım’a kadar uzattık” dedi.  

Turizm sektörünün buluşma noktası Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) TÜYAP’ta kapılarını açtı. Geçen yıl 110 ülkeden 33 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuara bu yıl da rekor katılım bekleniyor. 4 gün sürecek fuarda tatil fırsatları, erken rezervasyona yönelik kampanyalar, turist bölgelerin tanıtımı yapılıyor.  

Standa gelen misafirleri karşılan ve ilçeyle alakalı bilgi veren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da fuardan güzel geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Oktay, “EMİTT hem sektör hem de ülkemiz için hayırlı olsun. Fuar bizim için çok önemli çünkü sektör profesyonelleri ve tatile çıkmayı düşünen misafirlerden iyi geri dönüşler alıyoruz. Bölgelerle alakalı her türlü bilgiye, merak edilenlere ulaşabiliyorlar. Bizler de neticede dönem dönem tatile çıkıyoruz, farklı bölgeleri de inceliyoruz” diye konuştu.  

ÖNÜMÜZE UMUTLA BAKIYORUZ 

Yaz sezonuna yönelik beklentilerinin yüksek olduğunu aktaran Oktay, “Deprem felaketinden dolayı fuar bugüne ertelenmişti. Ulus olarak el birliğiyle birbirimize kenetlenerek bölgedeki yaraları saracağız. Biz de sıkıntılı günler yaşadık ama tamamını geride bıraktık diyebiliriz. Önümüze büyük bir umutla bakıyoruz. Marmaris’in ekonomisi büyük oranda turizme bağlı, ağırlık olarak yurt dışından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Geçen yazı güzel geçirdik bu yıl da beklentilerimiz gayet iyi. Doğal afetlerden kaynaklı her ne kadar belli aylarda sıkıntı yaşamış olsak da bertaraf edip önümüze baktık” ifadelerini kullandı.  

Bu yıl Dalaman Havalimanı’na 1 milyon 800 bin civarında yolcu geleceğini öngördüklerini anlatan Oktay, “Farklı havalimanı, kara ve deniz yolunu da düşünürsek bölgeye 2 milyonun üzerinde turist geleceğini düşünüyoruz. Turistlerin büyük kısmı yurt dışından geleceği için de ülkemize döviz girmiş olacak” dedi.  

İLK TURİST KAFİLESİ 17 MART’TA GELDİ  

Hazırlıkları büyük oranda tamamladıklarını söyleyen Oktay, “Ufak tefek bakım ve tamirler devam ediyor. Mayıs ayına girmeden tamamen hazır olacağız. İlk uçuşlarımız 17 Mart’ta başladı, İngiltere ve İran’dan turist kabul ettik. Marmaris’ yaz sezonu da böylece başladı diyebiliriz. Mayıs ve sonrasında artarak devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.  

YAZ SEZONUNU 20 KASIM’A KADAR UZATIYORUZ 

Yangınlardan kaynaklı oluşan olumsuz görüntülerin de büyük oranda silindiğini belirten Oktay, “Geçen yıl sezon 14 Kasım’a kadar sürmüştü. Bu yıl yapılan çalışmalar sonucunda sezonu 20 Kasım’a kadar uzattık. İlçemiz kasım ayında da özellikle yerli misafirlerimiz için oldukça cazip. Deniz sıcaklığı, iklimi, işletmeleri, sakinliğiyle kasım ayında da çok keyifli tatil yapılabilir. Marmaris bu sene çok daha güzel; yangının olumsuz görüntüleri de büyük oranda ortadan kalktı. Gönül rahatlığıyla misafirlerimiz tercih edebilir.  Çok keyifli zaman geçirebilecekleri hale geldi” dedi.  

 

Kaynak: dha