Manisa Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, olay 22 Nisan tarihinde saat 17.30 civarında İzmir-İstanbul otobanında meydana geldi. İddiaya göre, 34 BJC 892 plakalı bir otomobilin sürücüsü olan avukat Fatih Uzun ile 48 TC 377 plakalı başka bir aracın sürücüsü Hüseyin Tayfun Üçgül arasında trafikte tartışma çıktı. Tartışma zamanla şiddetlendi ve sonucunda avukat Fatih Uzun'un bacağı kırıldı.

İddianameye göre, olayla ilgili kamu davası açılmasına yeterli şüphe bulunmaktadır ve Hüseyin Tayfun Üçgül, 'alenen hakaret' ve 'kasten yaralama' suçlarından yargılanması gerekmektedir. Üçgül, olaydan dolayı 6 yıl 10 ay hapis cezası talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Olayın ardından, polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Üçgül'ün görev yeri değiştirildi ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Amirliği'nden daha az etkili bir birime atanması yapıldı. Müfettiş, otoyolda meydana gelen olayı ve polisin mal varlığını incelemek üzere görevlendirildi.

Fatih Uzun'un bacağının kırıldığı olayla ilgili olarak Hüseyin Tayfun Üçgül adına 'alenen hakaret' ve 'kasten yaralama' suçlarından Soma 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Ancak taraflar duruşmaya katılmadılar. Duruşmada, mahkeme olaydan 81 gün sonra, yani 11 Temmuz 2023 tarihinde Hüseyin Tayfun Üçgül'ün hayatını kaybetmesini gerekçe göstererek, davanın düşmesine karar verdi. Bu gelişme nedeniyle açılan dava sonuçsuz kaldı ve Hüseyin Tayfun Üçgül'ün ölümüyle birlikte cezai kovuşturma sona erdi.

Editör: Habererk Haber Merkezi