Almanya’da yaşayan 40 yaşındaki bir adamın maymun çiçeğine yakalandıktan sonraki hali endişe ve korku yarattı. Maymun çiçeği bulaşan adamın hastalığın ilerleyen evresinde burnunun çürümesi tıp literatürüne geçti.

Daha önce teşhis edilmemiş HIV ve frengi hastalığı olduğu ortaya çıkan adama maymun çiçeği bulaştıktan sonra durumu giderek daha da kötüye gitti. İlk olarak burnunda kırmızı bir nokta beliren adamın burnunun rengi 3 gün sonra karardı. Bu sırada vücudunun diğer bölgelerinde de lezyonlar çıktığı belirtilirken adamın burnunun ucunun çürümeye başladığı tespit edildi.

Adamın burnundaki kırmızılığın sebebinin güneş yanığı olduğunu sandığı da belirtilirken, burnunun üzerindeki yaranın da acı verici olduğu bildirildi.

Daha önce hiç cinsel yolla bulaşan hastalıklarla ilgili bir test yaptırmadığını itiraf eden adam hastaneye kaldırılırken, buradaki tedavisinin ardından sağlık durumunun kısmen iyileştiği açıklandı.

Alman doktorlar, “HIV olması ve benzer hastalıkları vücudunda taşımasından dolayı bağışıklık sistemi iyice düşmüş. Bu sebeple hastalık bu kadar yoğun ve ağır geçiyor” ifadesini kullandı. Yetkililer adamın kanındaki akyuvar seviyesinin çok düşük olduğunu ve dokuların ölmeye başladığını da belirtti.

Editör: Yadigar Hanım