Habererk / Haber Merkezi

Gazete Duvar’ın haberine göre; Döviz kurunda yaşanan dalgalanma nedeniyle medikal malzeme bulmakta zorlanan hastaneler, bazı ameliyatları erteliyor. Hekimler, ameliyat için hastalara gün verememekten şikayetçi. Hekimler, “Hastaya gün veriyoruz, ameliyat etmiyoruz” diyor.

Habertürk’te yer alan habere göre ise; Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Seher Demirer, "Cerrahi branşlar döviz kuru ve dışarı bağımlı olduğumuz cihaz ve aparatlardan ötürü gerçekten sıkıntıya giriyor. Bu sıkıntı da devam edecek diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"KANSER HASTASINA 'ELİMİZDE MALZEME YOK' DİYEMEZSİNİZ"

Prof. Dr. Demirer, "Sistem bir çıkmaza giriyor, girmek üzere. Bu anlamdaki ameliyatlar durma noktasına geliyor. İvedi ameliyat olması gereken bir kanser hastasına, 'Elimizde malzeme yok, bekleyin' cevabını veremezsiniz. Bunlar kozmetik girişim değil. Kanser hastalarının, travma hastalarının, kardiyovasküler cerrahinin, ertelenemez hastalığın önceliği var. Bunları bekletemezsiniz" dedi.

“ARTIK HASTANELERE TIBBİ MALZEME VE CİHAZ VEREMEYECEKLER”

Cumhuriyet’in haberine göre ise; Medikal firmaların sıkıntısını gündeme taşıyan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, alacaklarını tahsil edemeyen tıbbi cihaz ve malzeme üreticileri ile satıcıları örgütlerinin artık hastanelere tıbbi malzeme ve cihaz veremeyeceklerini söyledi.

Türk Lirası'nın döviz karşısında rekor düzeyde değer kaybetmesinin ardından birçok sektörde yaşanan sorun sağlık sektöründe de başgösterdi. Eczanelerde 645 ilaçta sıkıntı yaşandığı ve ilaç krizi ile karşı karşıya olduğumuzu geçen haftalarda gündeme gelmişti. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, alacaklarını tahsil edemeyen tıbbi cihaz ve malzeme üreticileri ile satıcılarının yaşadığı sorunu gündeme getirdi.

ZAFER PARTİSİ KONUYA DUYARSIZ KALMADI!

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve GİK Üyesi Nilgün Sadıkoğlu yaptığı Twitter paylaşımıyla konuyu yeniden gündeme getirdi.

Sadıkoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Hastanelerde ciddi medikal malzeme temin sıkıntısı var.Bu sıkıntı ameliyatların yapılmasına engel operasyonlar askıya alınıp hastalar mağdur bırakılıyor. Ayrıca yapılan operasyonlardan performans ödeneği alan hekimlerin bu ödemeyi alamaması nedeniyle hekimler sıkıntı yaşıyor.”

Editör: TE Bilişim