Ahmet Hakan yazısında "Mektubun, fiiliyatta hiçbir karşılığı yok, olamaz. O mektuptaki vaadin, herhangi bir yayınımızda zerresi bile görülmemiştir ve görülmeyecektir. O mektubu yayınlayan ajansla tüm ilişkimizi gözden geçiriyoruz"dedi.

Hakan, "Hürriyet'in Arka Köşesi" bölümünde kaleme aldığı yazıda, "Hiçbir siyasi yaklaşıma karşı önyargımız yok. Yayınladığımız her haberde kılı kırk yarıyoruz. Yalana dolana kapılarımız sımsıkı kapalı... Muhabirlerimiz ve editörlerimiz, 'Hürriyet yazdıysa doğrudur' anlayışının yerleşmesi doğrultusunda görev yapıyor. Kısacası işimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bütün gayretimiz bu yönde." açıklamasını yaptı. 

Ahmet Hakan, "Neymiş efendim, Hürriyet parayla haber yapıyormuş. Şimdi de bunu çıkardılar. Hürriyet’in küçük ve orta boy işletmelere ulaşmak için bir yılı aşkın bir süredir çalıştığı bir ajans, birkaç küçük işletmeye bir mektup yazmış. Hürriyet’in yayın ilkeleriyle asla bağdaşmayan bu mektuba mal bulmuş mağribi gibi sarılıp 'Hürriyet şöyle yapıyor, böyle yapıyor' falan diye saldırıyorlar. Hürriyet, hiçbir reklamverenin reklama dayalı işini, 'BU BİR İLANDIR' ibaresi koymadan yayınlamaz. Söz konusu mektubun, fiiliyatta hiçbir karşılığı yok, olamaz. O mektuptaki vaadin, herhangi bir yayınımızda zerresi bile görülmemiştir ve görülmeyecektir. O mektubu yayınlayan ajansla tüm ilişkimizi gözden geçiriyoruz. Peki şaşırıyor muyuz bu olup bitene? Tabii ki hayır! Hürriyet sektördeki gücünü arttırdıkça bu saldırılar da artacak." düşüncesini dile getirdi. 

NE OLMUŞTU?

Hürriyet Gazetesi firmalara yolladığı bir mailde skandal bir teklifte bulunmuştu

Mailde 30 Nisan’da yayımlanacak “Türkiye’nin en iyi işverenleri” sayfasında kurumlara para karşılığında yer teklifi yapıldı. 

Can Yayınları’nın sahibi Can Öz yaptığı paylaşımda mailin ekran görüntüsünü paylaşarak “Hürriyet Gazetesi'nde "Türkiye'nin en iyi işverenleri" arasında anılmak için parayla satılan röportaj tarifesi. Buna para veren ne olsun. Üstelik 'Bu bir ilandır' ibaresi de olmayacakmış. Pes”  dedi.

Hürriyet Gazetesi'nin gönderdiği mailde ise konu ilegili detaylar verilerek "haberde bu bir İlandır" logosnun olmayacağı vurgulandı.

Öte yandan yayınlanacak haberde bir listenin yayınlanmayacağı vurgulanarak "kendi satın alacakları alanlardaki" ibaresi ise bunun parayla satın alınmış bir haber olduğunu pekiştirmesinin yanı sıra gazetenin durumunuda gözler önüne sermiş oldu.

Editör: TE Bilişim