Medyafaresi’nin aktardığı habere göre, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü yine kağıt üzerinde kaldı. Sosyal medyada evcil hayvanlarıyla fotoğraf paylaşanlar sokak hayvanlarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan olmak üzere bir çok siyasetçi de sosyal medya hesaplarından bakımını üstlendikleri hayvanlarıyla sevgi dolu kareleri paylaştı.

FOX Ana Haber Sunucusu Gülbin Tosun, siyasilerin bu paylaşımlarını dün akşamki ana haber bülteninde ekranlara getirdi. Canlı yayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ekrem İmamoğlu’nun paylaştığı fotoğrafları ekrana getirdi. Gülbin Tosun, Avrupa’da uygulanan hayvan hakları yasalarından da örnekler verdi ve siyasilere seslendiğini belirtti.

Gülbin Tosun siyasilere yasayı artık Cumhurbaşkanı’nın önüne getirin diyerek "Fotoğraflar birbirinden güzel, ama bunlar yetmiyor, hayvan hakları yasasını artık çıkarın. Yıllardır kanayan yaramıza çare olun, bu işin siyaseti olmaz" çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim