Habererk / Haber Analiz

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın herhangi bir basın kuruluşuna girebilmesi için o kurumdaki tüm basın çalışanlarının yüzde 50 artı birinin üye olması gerekiyor.

Halk TV’de bu sayının tamamlandığı ifade edildi.

Halk TV ise yeterli sayıya ulaşan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), haziran ayında Çalışma Bakanlığı'ndan bu konuda toplu iş sözleşmesi için yetki aldığı bildirildi.

TGS sendika hakkı kazanmasına rağmen kanal yönetimi ise görüşme masasına oturmadığı ifade edildi.

Kanalın sahibi Cafer Mahiroğlu'nun, sendika ile masaya oturmak istemediği,  3 aydır toplu iş sözleşmesinden kaçtığı öne sürüldü.

SOLCU EMEKTEN YANA TARAFTI AMA SOSYAL DEMOKRAT HALK TV KAPİTALİST PARDONDAN YANA TARAF!

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’nun tekstilci Kapitalist patron olduğu biliniyor.

Sosyal demokratların yoğun biçimde izlediği ve sosyal demokrat CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV’nin emekten yana değil Kapitalist patrondan yana taraf olması tepkilere neden oldu.

Bırakın emeğinin karşılığını almayı bir sendikaya bile üye yapılmayan basın emekçilerinin hakkını yiyen Halk TV’nin ne derece solcu sosyal demokrat? Sorusu soruldu.

KANALIN PATRONU CAFER MAHİROĞLU’NUN SİCİLİ KABARIK!

Gazeteci Sabahattin Önkibar, “Halk TV'nin satın alan Cafer Mahiroğlu’nun arkasında FETÖ yani Akın İpek onun parası var” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Sabahattin Önkibar, Youtube kanalında yayımladığı videoda kendisinin Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu tarafından tehdit edildiğini söylemişti.

Editör: TE Bilişim