Medyadaki şok gelişmeye göre, olay TV kapanırken, KRT ile satın alma ya da ortaklık konusunda ilk temas başladı. Cavit Çağlar’ın ‘yüzde yüz sahibi benim’ dediği ancak Olay TV'nin yüzde 70 finansmanını sağladığı öne sürülen Trabzonlu iş insanı Hüseyin Köksal ile anlaşmazlığa düşmüş ve yollarını ayırmıştı. Olay TV’nin HDP grup toplantısını yayınlaması ile birlikte Cavit Çağlar’ın siyasi baskıya uğradığı iddia edilmişti. Bunun üzerine de Cavit Çağlar, elindeki frekans ve isim hakkını alarak Olay TV defterini kapatmak için düğmeye basmıştı.

180 ÇALIŞANAN MAAŞLARI HESAPLANDI

Beklenmeyen bu gelişmenin ardından Süleyman Sarılar’ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı kanalda çalışan 180 çalışanın maaşlarının hesaplandığı ve 25 Aralık 2020’de yayın hayatının biteceği belirtiliyor.

KRT İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Bugün kulislere bomba gibi düşen iddiaya göre ise Trabzonlu iş insanı Hüseyin Köksal CHP’ye yakın duran ve “Türkiye’nin ilk kültür kanalı” sloganıyla yayıncılık yapan KRT televizyon yönetimiyle ilk görüşmeleri yaptı. Didem Duyum’un sahibi olduğu KRT için satın alma ya da ortaklık konusunun gündemde olduğu belirtilirken çalışanların ne olacağı da görüşmelerin konusu.

MUHALEFET YANLISI YAYIN KRİZİ

Türksat, Digiturk, D-Smart ve Tivibu platformlarından yayın yapan Kültür Radyo Televizyonu (KRT) hakkında daha önce Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak ortaklığında bir satın almanın gerçekleşeceği iddia edilmişti. Kanalın muhalefet yanlısı yayın yaptığı ve bu nedenle CHP genel merkezinin de sempatiyle baktığı biliniyor.

KRT İLE YAYIN HAYATINA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Olay TV’nin yeniden yayın hayatına geçmesi sırasında Ekrem İmamoğlu’nun destek verdiği öne sürülmüştü. HDP grup toplantısını baştan sona yayınlaması ile birlikte muhalifliğini ortaya koyan Hüseyin Köksal’ın aynı muhalif duruştaki KRT ile yayıncılığa devam etmek istediği konuşuluyor.

KRT’Yİ SATIN ALABİLEK Mİ? HERKES MERAK EDİYOR

KRT ile kurulan ilk temasın ardından Olay TV’de son maaşlarını almaya hazırlanan çalışanları da heyecanlandıracak olan bu gelişme sonuca bağlanacak mı? Hüseyin Köksal, KRT’yi satın alabilecek mi ya da ortak olabilecek mi? Şimdi herkes bu soruların cevabını merak ediyor.

(Kaynak: Medyaradar)

Editör: TE Bilişim