Habererk / Haber Analiz / Ali ÖZYİĞİT

PKK terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Evrensel gazetesinin haberine göre, Mardin’in Derik Belediyesi’ne kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün 10 Kasım 2016’da makamına konulan bombanın patlatılması sonucu şehit olmasıyla ile ilgili yeni bir iddia gündeme gelmişti.

Bu iddialar tepkilere neden oldu.

Özellikle de PKK terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Evrensel gazetesinin bu haberlerin kaynağı olması dikkat çekti.

Kaymamımızın şehit edilmesi davası devam ederken, PKK yayın organı olabilecek medyanın bu tip haberleri yayması ise tepkilere neden oldu.

Bu haberler sonrasında PKK terör örgütüne yakın Evrensel gazetesinin haberlerine itibar edilmesin yorumlarını da beraberinde getirdi.

Diğer yandan Tele 1'in de bu haberi Evrensel'den alıp kaynak göstermesi tepki çekti:

NE OLMUŞTU?

Derik Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün makamına yapılan bombalı saldırı sonucu 2016 yılında şehit olmuştu.

Olayın ardından 71 kişi gözaltına alındı, 15 kişi tutuklandı.

Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi bir yıl önce tutuklular için beraat kararı verdi. Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu , 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezası aldı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, 8 kişi hakkında verilen kararı bozdu.

Bölge Adliye Mahkemesi’nin, 3. Ceza Dairesi’nde yapılan yargılamada öldürülen kaymakamın babası “Bu olayın baş faili emniyet amiridir. Emniyet amiri delilleri yok etmiştir. Bu amir devleti temsil edemez. Bu olayı emniyet amiri çözecektir” demişti.

Baba Safıtürk’ün iddiası üzerine Derik İlçe Emniyet Amiri Hakan Kutluay mahkemede dinlenildi. Kutluay iddiaları reddetti.

Olayla ilgili dava 4 yıldır devam ediyor.

Editör: TE Bilişim