Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında TRT'nin Teşkilat isimli dizisini STV'nin dizilerine benzeterek "Zamanında kumpas hazırlığı için STV kullanılıyordu şimdi TRT devrede" değerlendirmesini yaptı.

Pehlivan, STV'de yayımlanmış "Sır Kapısı, Büyük Buluşma, Beşinci Boyut, Tek Türkiye, Şefkat Tepe, Kollama, Nizama Adanmış Ruhlar" gibi dizilerle ilgili mahkeme tutanaklarından tespitler paylaştı. Pehlivan'ın mahkeme tutanaklarından aktardığına göre Fethullahçılar bu dizilerin senaryolarıyla şunları amaçlıyordu:

“Kamuoyunu şekillendirme, yönlendirme, genel kanı ve algı yaratma görevi yerine getirildi. Bu şekilde ileriki dönemde yapılması planlanan soruşturma ve operasyonlara zemin hazırlamak için toplumsal algı ve genel kanı oluşturma amacı güdüldü.”

TEŞKİLAT DİZİSİNDEKİ SLOGAN

Pehlivan, TRT'de yayımlanan Teşkilat dizisinin geçtiğimiz haftalarda yayımlanan bölümlerinin birindeki sahneye dikkat çekti. Söz konusu sahnede karanlık bir karakterin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıklıkla kullandığı "Geliyor gelmekte olan" sloganı söyletildi. TRT dizisindeki bu sahne toplumda tepkiyle karşılandı.

Pehlivan, daha önce "Seçime giden Türkiye’de muhalefet partisi yöneticilerine “terör” ve “casusluk” üzerinden operasyonlar gelebilirdi." şeklinde uyarıda bulunduğunu hatırlatarak; "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aynı sloganı Meclis’teki muhalefet sıralarına bakarak söylemesini de bu bağlamda düşünebilirdik." değerlendirmesini yaptı.

Pehlivan; "Böylesi kumpaslara hazırlık için zamanında STV dizileri kullanılıyordu. Şimdi benzer tezgâh TRT üzerinden devredeydi." dedi.

Editör: TE Bilişim