Televizyoncu Acun Ilıcalı, TV8’de yayınlanan PSV Eindhoven ile Galatasaray karşılaşmasında yaşanan teknik arızaya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında PSV Eindhoven ile Galatasaray karşı karşıya geldi. TV8’de yayınlanan mücadelede yayın sürekli dondu.

Donan yayın reklamları kalkınca düzelmesi pek çok yurttaşın dikkatini çekti.

Konuya ilişkin sabah saatlerinde açıklama yapan Acun Ilıcalı, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''PSV – Galatasaray maçında TV’de yayınlanan sanal reklamlar ve yaşanan teknik sorun Hollandalı servis sağlayıcıdan kaynaklanmıştır. Uygulanan sanal reklamlar tamamen bilgimiz dışındadır. TV8’in bir gelir elde etmesi asla söz konusu değildir'' ifadelerine yer verdi.

BİR AÇIKLAMA DAHA

Bir açıklama daha yapan Acun, şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye’de oynanan maçın yayın hakları nasıl Türk kulüplerininse, Hollanda’da oynanan maçın yayın hakları da onlara aittir. Bize gelen yayın sinyalini ilgili kulübün yayıncı firması sağlamaktadır. Yayıncılar farklı ülkelere farklı yayın sinyalleri gönderebilirler. Bizim bu yayınla oynama, ekleme, değiştirme hakkımız yoktur. Gelen yayını üzerine sadece Türkçe seslendirme ekleyerek yayınlamak zorundayız.''

Editör: TE Bilişim