Haberde Kanal 7 yöneticileri "toplumun altına dinamit yerleştirmek" ve "Müslümanları yok saymak" ile suçlandı.

Ensonhaber'de bugün Kanal 7'yi hedef alan çok konuşulacak bir haber yer aldı.

Kendisi de Kanal 7 kökenli bir gazeteci olan Serkan Kalemciler'in internet sitesinde Kanal 7 grubu "zulme karşı gözlerini yummak" ve "toplumun altına dinamit yerleştirmekle" suçlandı.

KANAL 7'YE ÇOK AĞIR SUÇLAMALAR

Ensonhaber'de yer alan "Hindistan'da Müslümanlara zulmü görmezden gelenler var" başlıklı haberde, Kanal 7 yöneticileri "paragöz" olmakla suçlandı.

Haberde, "Çarpık ilişkilerin yer aldığı Hint dizilerini her gün yayınlayıp toplumun altına adeta dinamit yerleştiren Kanal 7 grubu, Hindistan'da Müslümanlara karşı yapılan zulme karşı gözlerini yumdu. Hindistan'da Müslümanlara yönelik büyük baskı ve şiddet var. Zaman zaman ülkenin birçok noktasında görülen saldırılar yeniden başladı." ifadeleri yer aldı.

Ensonhaber, yayınladığı Hint dizileri ile bilinen Kanal 7 grubuna "Müslümanlara karşı uygulanan bu zulümlere karşı tek ses olunması gerekirken; bazı medya gruplarının, yaşananlara bile bile sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı." ifadeleriyle yüklendi.

İlgili haberde şunlar kaydedildi;

"Hindistan'da Müslümanlara yönelik baskı ve şiddetin en yüksek olduğu dönemde bile kalitesiz ve çarpık ilişkilerin yer aldığı Hint dizilerini yayınlamaktan vazgeçmeyen Kanal 7, bunların başında geliyor.

Medya grubu, adeta toplumun altına yerleştirilen bir bomba niteliğinde olan bu Hint dizilerinin daha az izlenebileceği korkusuyla, Müslümanlara yapılan zulme göz yumar oldu.

Medya grubunun Haber 7 adlı internet sitesinde de hiçbir ayrıntıya yer verilmedi.

Muhafazakar bir kanal iddiasında olan ancak konu para olunca zulme uğrayan Müslümanları yok sayan medya grubunun, bu yayın politikası sosyal medyada da tepkilere neden oluyor."

Ensonhaber'in söz konusu içeriği habercilik hassasiyeti ile mi yayımladığı, yoksa altında başka bir hesaplaşma mı bulunduğu ise merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim