Ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarı doğrultusunda attığı adımlar Türkiye'de hayat pahalılığını her geçen gün daha da artırırken, 19 yılın zirvesini gören enflasyonu düşürmek adına temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV yüzde 1’e indirildi.

Ekonomistler, indirimin fiyatlara tamamen yansıtılması halinde enflasyona iki ay içinde 1,5 puan düşürücü etki yaratacağını tahmin ediyor.

Ancak bu süreçte, A101, BİM, ŞOK ve Migros gibi zincir marketlerin fiyatlara önce 'bindirim', sonra 'indirim' yaptığı ortaya çıktı.

'ZAM ÜZERİNDEN İNDİRİM'

TGRT'de ana haber sunucusu Ekrem Açıkel, zincir marketlerin 'KDV indiriminin duyurulduğu 11 Şubat'ta tüm marketlerin etiket değiştirip fiyatlarını artırdığını, KDV indiriminin yürürlüğe girdiği 14 Şubat tarihinde ise bu zam üzerinden indirim yapıp, kârlarına kâr kattığını' söyledi.

'BU MARKETLERE GÜÇ MÜ YETMİYOR?'

Canlı yayında tepkisini "Siz akıllanmazsınız" sözleriyle dile getiren Açıkel, şunları kaydetti:

"Olmadı, ayıptır, yazıktır günahtır. Akıllanır mısınız bilmem! Kurdunuz etiket kardeşliğini. Hepiniz aynı etikettesiniz, aynı rakama satıyorsunuz. Bir de ceza yediniz ama sizin uslanmaya hiç niyetiniz yok. Dedektif gibi çalıştık hepsini kaydettik. Bu marketlere güç mü yetmiyor."

Editör: TE Bilişim