Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tepe taklak giden ekonomiyi düzeltmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati'nin yerine Mehmet Şimşek'i getirdi. Şimşek'in yakın çevresine Erdoğan için "İzin vermeyeceğim, ne kadar giderse gider..." dediği ortaya çıktı.

Şimşek'in sözlerini Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay gündeme getirdi. Balbay, "Sabit lider! Döner kadro..." başlıklı bugünkü yazısında “Cumhurbaşkanı ısrar ediyorsa, daha fazla direnemiyorsunuz. Önümüz yerel seçim, popülist politikalar uygulamak isteyecekler. Ben de izin vermeyeceğim. Bu şekilde ne kadar giderse gidecek...” ifadelerine yer verdi.

Balbay, kulis bilgilerine dayandırdığı yazısında, Şimşek’in devir teslimde söylediklerinin kulis bilgisini doğruladığını ifade ederek, Şimşek’in “Rasyonel zemine geri dönülecek” sözleriyle de her şeyi özetlediğini aktardı.

Balbay, yazısının ilgili bölümünde ayrıca, Erdoğan’ın ekonominin yönetim vitrininde Şimşek’i göstererek dış dünya ile yeni bir bağlantı kurmaya çalışacağını kaydetti.

Balbay'ın yazısı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 8 yıl önce Mehmet Şimşek hakkındaki zehir sözlerini de yeniden gündeme getirdi.

Bahçeli, Mehmet Şimşek için "Hırsızın 15 günü kaldı" ifadelerini kullanıken, AKP için de "Yalan, talan, ihanet ve hırsızlık ile anılacak olan AKP'nin kara dönemi 15 gün sonra nihayet sona erecektir. Türkiye 7 Haziran günü sandığa gidecek ve yeni bir dönem için iradesini gösterecektir. Sabredin az kaldı.” demişti.

Editör: Yadigar Hanım