Dünya Bankası'nın eski Asya Direktörü ekonomist Korhan Berzeg, 17 Haziran günü ortadan kayboldu. Her yerde aranan ve 49 gündür hiçbir haber alınamayan Berzeg'in İngiliz eşi Angela Berzeg“Korhan’ı sağ salim bulan kişiye 1 milyon lira ödül vereceğiz” dedi.

Köpeği Tina ile birlikte yürüyüş yapmak üzere evinden ayrılan 83 yaşındaki Korhan Berzeg, evine bir daha dönmedi. Yapılan geniş çaplı arama çalışmalarına rağmen 49 gündür kendisine ulaşamadığı eşi için endişelerini dile getiren Angela Berzeg, aile olarak bir karar aldıklarını, eşini sağ salim bulana 1 milyon Tl ödül vereceklerini kaydetti.

Hala umutlu olduğunu belirten Angela Berzeg, "Ben hâlâ umutluyum Korhan'ı sağ salim bulacağız. Tüm Türkiye'den yardım istiyorum; lütfen Korhan'ı bulmama yardım edin. Biz her zaman mutlu bir aileydik. Hiç kimseyle sorunumuz olmadı. Mutlu günlerimize tekrar dönmek istiyorum. Belirsizlik çok zor" ifadelerini kullandı.

MEHMET ŞİMŞEK'İN HOCASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de hocası olan ünlü ekonomistin çok doğrucu, disiplinli, prensipli ve şahsına münhasır biri olduğunu söyleyen Berzeg, eşi ile ilgili şunları söyledi:

"Onu tanımlamak çok zor, onu bir kalıba koyamayız. O kadar dürüst biridir ki, yaptığı iş ya da bulunduğu ortam herhangi bir yanlışlık barındırıyorsa orayı hemen terk ederdi. Onu tanıdığım ilk günden beri içinde hep Türkiye'ye dönme isteği vardı. O, Türkiye'ye hizmet etmek istiyordu. Biz Washington ve Suudi Arabistan'da yaşadık. Sonra da Türkiye'ye geldik. Onun Türkiye sevgisi, aileye duyulan özlem değildi, tamamen ideolojikti. İdeolojileri arasında Türkiye'ye fayda sağlamak vardı her zaman."

ÖZAL BAKAN OLMAYI TEKLİF ETMİŞ

Eşi Korhan Berzeg'in Gönen'de aile yadigarı kerpiçten yapılmış evini yıllar içinde restore ettirdiğini 15 yıldır yaz aylarını bu evde geçirdiklerini belirten Angela Berzeg, 17 Haziran'da da evden yürüyüş yapmak için çıktığını kaydetti. Eşinin herhangi bir hastalığı olmadığını, zaman zaman yaşı gereği yaşadığı unutkanlık dışında dinç ve sağlıklı olduğunu ifade eden Angela Berzeg, "Korhan Dünya Bankası'nda çalışırken dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ona ekonomiyi yönetmesi için bakan olmayı teklif etmişti. Fakat Korhan istemedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Korhan'ın öğrencisiydi" diye konuştu.

49 GÜNDÜR ARANIYOR

Korhan Berzeg 17 Haziran'da Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'ndeki evinden köpeği ile birlikte yürüyüş yapmak üzere ayrıldı. Eşi Angela Berzeg, yaklaşık 1 saat sonra eve dönmemesi üzerine aramaya çıktı fakat bulamadı. Angela Berzeg'in kayıp ihbarının ardından Bursa Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Balıkesir Jandarma Komando, Jandarma Asayiş, Jandarma Olay Yeri İnceleme (OYİ), Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekât ve çevik kuvvet ekipleri, AFAD, UMKE, AKUT, GÖNDAK ve SAR ekipleri ile iz takip ve kadavra köpekleri ile arama başlatıldı. Ancak bugüne kadar havadan ve karadan yapılan tarama çalışması ile 250 kilometre alanda 22 mahallede aranan Korhan Berzeg'e rastlanmadı. Arama çaalışmaları devam ediyor.

Editör: Yadigar Hanım