Mehmet Şimşek şunları söyledi:

"Orta Vadeli Program:

Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm…"

Orta Vadeli Program (OVP), Türkiye ekonomisinin 2024-2026 dönemi için çizilen yol haritasını içeren bir sunumla kamuoyuyla paylaşıldı. Programın sunumu için iş dünyası temsilcileri, bankacılık sektörü temsilcileri ve ekonomistlerin de dahil olduğu 400 kişi Saray'da toplandı. Sunumu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz gerçekleştirdi.

Orta Vadeli Program'da, Türkiye'nin ekonomik hedefleri açıklandı. 2023 için büyüme tahmini yüzde 4.4 olarak belirlendi. 2024 için yüzde 4, 2025 için yüzde 4.5, ve 2026 için yüzde 5 büyüme tahmin edildi.

Ardından kürsüye geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programın ayrıntılarını basın toplantısıyla paylaştı. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kazanımlarını övgüyle anlatırken, mayıs ayındaki seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde gerçekleştiğini vurguladı.

Erdoğan, enflasyonun tek haneli rakamlara indirileceğini ve deprem bölgelerine yönelik kaynak tahsis edileceğini de açıkladı. Programın ekonomik perspektifini yerli ve yabancı yatırımcılarla paylaştıklarını ifade eden Erdoğan, ekonomik büyümeye odaklanacaklarını, sıkı para politikalarıyla enflasyonu düşüreceklerini ve yüksek gelirli ülkeler arasına girmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, deprem bölgelerine yönelik olarak 3 trilyon lira kaynak kullanacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Habererk Haber Merkezi