Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davasında 8 Sanık Tahliye Edildi Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davasında 8 Sanık Tahliye Edildi

Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 15. yılında sosyal medyada gündem oldu. Duygusal mesajlar, ders niteliğinde sözleri ve vidolarını binlerce kişi paylaştı.

Sosyal medyada çoğu kişinin ''mekanın cennet olsun şehidim'' paylaşımı dikkat çekti. Sosyal medyada paylaşılan duygusal mesajlardan bazıları şunlar:

"İnanmadığım yolda milyonlarla yürüyeceğime, inandığım yolda tek başıma yürürüm."

Vatan sevdalısı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının sene-i devriyesinde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.
"Bizim için devlet malının yetim malından farkı yoktur." öğüdünü bizlere aşılamış Yiğit Adam mekanın cennet olsun.
İyiki Seni Tanımışım,İyiki Seninle Yol Yürümüşüm, 
Mekanın Cennet Olsun Yiğit Başkanım.

Mekânın cennet olsun şehidimiz!
Ruhun şad mekanın cennet olsun inşaallah..
"Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir."
Mekanın cennet olsun güzel insan.

Muhsin Mzr

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?

Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı adlı küçük bir köyde doğdu . İlkokuldan liseye kadar Şarkışla'da okudu, ardından Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde eğitim gördü . 1970'lerde milliyetçilik uğruna mücadele eden Bozkurtlar'ın bir üyesiydi . 1980 darbesinden sonra Bozkurtların liderlerinden biri olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Yedi yıl cezaevinde kaldı. Yıllar süren tutukluluğun ardından 1987 yılında suçlardan aklanarak serbest bırakıldı. Daha sonraki yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde siyasete atıldı . 1991 yılında kendisi ve bazı arkadaşları bu hareketten ayrılarak gelecek yıl Büyük Birlik Partisi adında yeni bir siyasi parti kurdu .

Partisi Parlamento'da yalnızca popüler partilerle kurulan seçim koalisyonları aracılığıyla temsil ediliyor . 2002 parlamento seçimlerinde parti halk oylarının %1,1'ini kazandı ve sandalye kazanamadı; 2007 seçimlerinde Muhsin Yazıcıoğlu bağımsız milletvekili seçildi.

25 mart 2009'da ne olmuştu?

Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009'da, yerel seçimlerden sadece dört gün önce Yozgat'ta yapılacak bir sonraki mitinge giderken, Türkiye'nin güneydeki Kahramanmaraş ilinde siyasi bir mitingin ardından meydana gelen helikopter kazasında  hayatını kaybetti. Parti liderlerinin çoğunun katıldığı bir devlet cenazesi aldı. Ankara'daki Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine binlerce kişi katıldı . Onun vefatının ardından 2009 yerel seçimlerinde BBP'nin adayı Sivas'ın yeni belediye başkanı seçildi

Helikopter kazasının ardından yolculardan gazeteci İsmail Güneş, 112 numaralı Türk acil servisini arayarak görevliyle net bir şekilde konuşabildi. Helikopterin nasıl düştüğünü, bazılarının kazanın bir kazadan çok suikast olduğuna inanmasına neden olacak şekilde anlattı . İsmail Güneş'in otopsisine göre kazadan sonra çenesi kırılmış, bu da onun sevk memuruyla konuşamayacağını gösteriyor. Yerel halk ve askerler, cesetler bulunana kadar 48 saat boyunca cesetleri aradılar.

Muhsin2

Aksiyon Dergisi de helikopter düşmeden önce ölen kişinin kanında karbon monoksit bulunduğunu belirten özel bir dosya yayınladı. Köksal Akpınar'ın haberine göre, helikopter düşerken pilot Kaya İstektepe ve gazeteci İsmail Güneş'in kanındaki karbonmonoksit değerlerinin çok daha yüksek olduğu kanıtlandı.

Astsubay Aydın Özsıcak'ın helikopterin GPS'ini söktüğünü gösteren kaset var . Bu kaset dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yalanlandı . Ancak 2016'daki başarısız askeri darbenin ardından , Aydın Özsıcak'ın darbe sırasında Erdoğan'ı devirmeye çalışan çavuşlardan biri olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan videoyu yayınladı. 26 Mayıs Cuma günü Devlet Bahçeli, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kaza davasının iki hafta önceden planlandığını açıkladı.

Editör: Habererk Com