Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, makam uçağının Tacikistan’a satıldığını açıkladı. 4,5 yıldır tartışmalara neden olan Boeing 787 model makam uçağının yaklaşık 92 milyon dolara satıldığını dile getiren Lopez Obrador, bu para ile ülkenin güneyinde 80 yataklı iki hastane yapılacağını söyledi.

Euronews'te yer alan habere göre, Lopez Obrador, 1 Aralık 2018’de göreve geldikten sonra ülke için “çok lüks olduğu” gerekçesiyle makam uçağının kullanılmasına karşı çıkarak, yurt dışı yolculukları ticari yolcu uçaklarıyla gerçekleştirdi.

LÜKS UÇAK 218 MİLYON DOLARA ALINMIŞTI

Meksika’nın eski Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’nun iktidarında 2012 yılında 218 milyon dolara satın alınan 80 yolcu taşıma kapasitesine sahip özel uçakta özel banyo, yatak odası ve çalışma odası bulunuyor.

Uçak, 300 kişi taşıyabilecek yolcu uçağına dönüşmesinin maliyeti fazla olduğu için alıcı bulmakta zorluk çekilmişti.

Lopez Obrador, daha önce binmeyi reddettiği uçağın içinden çektiği bir video görüntüsünde, uzun bir aradan sonra uçağı satmayı başardıkları için mutlu olduklarını, uçağın satışından elde edilen parayı iki hastane inşa etmek için kullanacaklarını kaydetti.

meksika-cumhurbaskani-makam-ucagini-satti-geliriyle-2-hastane-yapilacak-yenicag-11.jpg

meksika-cumhurbaskani-makam-ucagini-satti-geliriyle-2-hastane-yapilacak-yenicag-2.jpg

meksika-cumhurbaskani-makam-ucagini-satti-geliriyle-2-hastane-yapilacak-yenicag-6.jpg

meksika-cumhurbaskani-makam-ucagini-satti-geliriyle-2-hastane-yapilacak-yenicag-8.jpg

meksika-cumhurbaskani-makam-ucagini-satti-geliriyle-2-hastane-yapilacak-yenicag-5.jpg

Editör: Yadigar Hanım