Meksika'nın batı orta kesiminde bulunan Michoacan eyaletinde 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden sonra ortaya çıkan görüntüler ürküttü.

Meksika Ulusal Sismoloji Servisi'nin verdiği bilgilere göre, Michoacan eyaleti açıklarında Büyük Okyanus’ta yerel saatle 13.05’te 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Michoacan eyaletinde yer alan Coalcoman şehrinin 63 kilometre güneyi olarak açıklanan depremin başkent Mexico City ve Michoacan'ın çevresinde bulunan Colima, Guerrero, Oaxaca, Morelos eyaletlerinde de hissedildiği bildirildi. Mexico City’de güçlü bir şekilde hissedilen sarsıntıda deprem alarmları da devreye girdi.

ULUSAL DEPREM TATBİKATI'NDAN DAKİKA SONRA DEPREM OLDU 

Yaşanan deprem ülke genelinde bugün düzenlenen Ulusal Deprem Tatbikatı’ndan yaklaşık 45 dakika sonra meydana gelirken, depremin merkez üssü Michoacan eyaletinde ve başkent Mexico City’de şu ana kadar herhangi bir hasar veya can kaybı bildirilmedi.

Depreme bir grup kır evinde yakalananların o anları cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde insanların depremin şiddetinden ayakta duramadığı görüldü.

DEPREMDE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Twitter hesabından paylaştığı videoda, Colima eyaletine bağlı Manzanillo kentinde deprem sırasında üzerine duvar yıkılan 1 kişinin öldüğünü duyurdu.

Obrador, Meksiko Şehri Hükümet Şefi Claudia Sheinbaum ile görüştüğünü, başkent Meksiko şehrinde ciddi bir zararın olmadığını belirtti.

Michoacan Eyalet Valisi Alfredo Ramirez Bedolla ile telefonda görüştüğü görüntüyü paylaşan Obrador, depremin merkez üssünün yakınlarında yalnızca hasar meydana geldiğini aktardı.

SON 3 DEPREM AYNI TARİHTE MEYDANA GELDİ

Deprem, Meksika'da 1985 ve 2017 yıllarının 19 Eylül tarihinde yaşanan ve binlerce kişinin hayatına mal olan depremler nedeniyle yapılan deprem tatbikatından kısa bir süre sonra meydana geldi.

Tatbikat için sirenler yerel saat ile 12.19'da çaldı, Ulusal Sismoloji Servisi ise depremin 13.05'te meydana geldiğini duyurdu.

Meksika'da 1985'te merkez üssü Michoacan eyaletinin sahil kesimleri olan 8,1 büyüklüğündeki depremde 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

19 Eylül 2017'de de merkez üssü Meksiko şehrinin güneyi olan 7,1 büyüklüğündeki depremde 370 kişi yaşamını yitirmiş, depremden 250 bin kişi etkilenmiş ve yaklaşık 50 bin ev yıkılmıştı.

Meksika'da her 19 Eylül, Ulusal Sivil Savunma Günü olarak anılıyor ve ülke çapında deprem tatbikatı yapılıyor.

Editör: Yadigar Hanım