31 Mart mahalli idareler seçimi yaklaştıkça, siyasi hava tekrar canlandı. Partiler, kimseleri kırmadan küstürmeden aday bulma yarışında. Aday olmayı düşünenlerde kendilerini hem seçmene, hem etraflarına hem de partililerine beğendirme modundalar.

MHP, bugünlerde enteresan çıkışlar ve enteresan fikirler ileri sürmekte. Bahçeli, AKP’ye bir jest yaparak; “Cumhur ittifakının mahalli idarelerde de sürmesi gerekir. Biz MHP olarak İstanbul’da aday göstermeyeceğiz” teklifinde bulundu.

Teklif AKP Genel Merkezi ve AKP iller bazında itibar görmedi. Bahçeli istiyor ve bekliyordu ki; AKP’de Adana, Mersin, Manisa gibi MHP’nin elinde bulunan illerde aday göstermesin. Ama neylersin ki, göl yoğurt tutmadı.

MHP ve Bahçeli, bu teklifin itibar görmemesi üzerine yeni arayışlar ve AKP’yi MHP’ye mecbur edecek arayışlara girdi. Bu taktik tutar mı? Zaman gösterecek ama sanmam. MHP, Ankara için İ. Melih Gökçek’in adını dillendirdi. M. Gökçek, ülkücü camiadan gelen ve İslami kesilmede sıkı ilişkisi olan ve asla hafife birisi değildir.

Nerden bakılırsa bakılsın M. Gökçek’in 10-12 kemik oyu vardır. Bu oy AKP’ye rahatlıkla Ankara’yı kaybettirebilir. AKP, Ankara’yı kaybetmek ister mi? Asla!.. Eğer böyle bir şey olursa AKP’nin çöküşü olur.

MHP ve Bahçeli, “Melih bey bizden aday olursa bu, bize şeref kazandırır” açıklamasında bulundu. Bu açıklama sosyal medyada ters tepki yaptı ve “MHP’nin şerefe mi ihtiyacı var ki, dışarıdan şeref katacak aranıyor” yorumlarına neden oldu.

Gelelim asıl soruya: İ. Melih Gökçek aday olur mu?

Elbette olur, olması için de her şeyi yapar ve dener.

Ama gel gör ki, OLAMAZ!..

Ne demişti Hayati Yazıcı, “Melih Bey laf olsun diye görevden alınmadı ki!.” İşte bütün gizem bu cümlede!

Melih bey her şeye rağmen aday olacağım derse, AKP tekrar aday gösterir mi? Bu ise çok olanaksız bir ihtimal. O zaman, “Neden görevden almıştınız, niçin almıştınız, Nasıl bir sistem uyguladınız ya da nasıl bir kür yaptınız da metal yorgunluğu geçti” demezler mi?

Bütün bunları alt alta koyduğunuzda; Melih bey istese bile aday olamaz.

Aday olmasının önünde sadece Melih beyin gördüğü ve bizlerin göremediği kocaman bir KAF dağı engeli var.

Ankara için en iyi aday şaibesi olmayan Mansur Yavaş Bey’dir. Muhalefet eğer: “Seçmenle ittifak yapacağız” sözünde samimi iseler Mansur Beyi ortak aday göstermelidirler. Geçen seçimlerde de yaygın kanaat odur ki, Mansur Bey, “Sandıktan çıkmıştı ama hilelerden çıkamamıştı.”

Süreç azaldıkça neler neler olacak, nelere şahitlik yapacağız.

İnşallah ülkem kazanır, demokrasimiz kazanır.

Türkiye genelinde aday olacaklara da seçileceklere de başarılar diliyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

Esen kalınız.