Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Melih Gökçek jelibon madeninden sonra yeni bir ironik olaya daha imza attı. Sosyal medyada Beşiktaş’ın eski golcüsü Aboubakar’a yapılmış fotomontojı gerçek zanneden Gökçek, fotoğraf üzerine şehit hikayesi yazdı. Olaya sosyal medyada yine alay konusu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı iken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından metal yorgunluğu nedeniyle istifa ettirilen Melih Gökçek, o günden sonra AKP’nin sosyal medya ekibinde paylaşımlar yapmaya başladı. Neredeyse her paylaşımında CHP ve Mansur Yavaş’ı hedef alan Gökçek, bu defa kendini komik duruma düşürecek bir paylaşım yaptı.

Sosyal medya hesabından Beşiktaş’ın eski golcüsü Aboubakar’ın fotomontajlı bir fotoğrafını kullanan Gökçek fotoğraf üzerine bir de şehit hikayesi uydurdu. Gökçek, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan paylaşımında Aboubakar’ın Somali’den gelip Türk vatandaşı olan ve savaşan Abu Bakeroğlu olduğunu iddia etti. Gökçek’in hikayesine göre “Abu Bakeroğlu”, PKK’nın karakol saldırısında şehit düştü.

Gökçek, sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları ile yaptığı hatayı kısa sürede fark etti ve paylaşımını hemen sildi. Gökçek, yeni bir açıklama paylaşımı yaparak suçu danışmanına yükledi.

DAHA ÖNCE DE JELİBON REZERVİ AÇIKLAMASI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLMUŞTU

Melih Gökçek, Sözcü yazarı Muratoğlu’nun Ankara Masası TV yayınında “Adıyaman’da iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı” ironisini gerçek sanıp katıldığı canlı yayında olayı gerçekmiş gibi şu sözlerle anlatmıştı.

… Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım. (Fake falan olmasın başkanım? sorusu üzerine) Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor.

Editör: Yadigar Hanım