Odatv’den Mert Taşçılar’ın haberine göre; Türkiye, 10 Mart’ta resmen ilan edilecek seçim kararı ile birlikte iki aylık bir seçim atmosferine giriyorken AKP’den Melih Gökçek iddiası geldi. 

Edilinen bilgilere göre; Melih Gökçek AKP’den milletvekili olmak istiyor. Bu durum parti içerisinde ve Külliye’de fikir aykırılıklarına neden oldu. 

Gökçek’in milletvekili olma talebine, milletvekili listelerini hazırlayan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un sıcak baktığı öğrenildi. 

Fakat Gökçek’in ismi Külliye’de sıcak karşılanmadı. Bunun yerine Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in milletvekili yapılması teklif edilse de bu teklifi Melih Gökçek’in kabul etmediği belirtildi.

Gökçek’in milletvekili olabilmesi için ise devreye kapatılan Refah Partisi eski milletvekili Hüsamettin Korkutata’nın girdiği aktarıldı. 

Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde belediyeden milyonlarca liralık ihaleler alan Korkutata ailesi aynı zamanda birçok belediye taşınmazının da işletmesini bu dönemde üzerine almıştı. Gökçek tarafından Korkutata ailesine özel mezar yeri de tahsis edilmişti. 

Hüsamettin Korkutata’nın Gökçek’in milletvekili yapılabilmesi için AKP Genel Merkezi ve Külliye nezdinde girişimlerde bulunduğu aktarıldı. 

Öte yandan kulislerdeki yorumlara göre iktidar değişikliği olma ihtimaline karşı Gökçek’in dokunulmazlık zırhı için milletvekili olmak istediği de konuşulan konular arasında.

Editör: Ali Özyiğit