Adıyaman’da jelibon madeni bulan, Beşiktaş’ın eski futbolcusu Aboubakar’ı şehit ilan eden Ankara'nın AKP'li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek şimdi de İsmet İnönü’nün Lozan’dan sonra Yunanistan’ı ziyaret ettiğini iddia etti.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Lozan Antlaşması ve İsmet İnönü’yü hedef almaya çalışan Gökçek, paylaşımında, “İsmet paşa Lozan’dan sonra Yunanistanı ziyaret eder. Olimpiyat arenasında bir kahraman gibi karşılama düzenlenir. Onbinlerce Yunanlı İsmet Paşayı coşkuyla karşılar. Peki bu bizim kahramanımız değil miydi? Lozan bizim zaferimizdi de Yunanlılar neden mutlu?” dedi.

TARİHÇİ SİNAN MEYDAN'DAN TOKAT GİBİ CEVAP

Kendine güldüren paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Gökçek'e cevap Tarihçi Sinan Meydan'dan geldi. Meydan, sosyal medya hesabından, “Lozan 1923’de imzalandı. İsmet Paşa Lozan’dan sonra değil, 1931’de Yunanistan’a gitti. Önce 1930’da Yunan lider Venizelos Türkiye’ye gelmişti. Çünkü Atatürk, Balkan ve Türk-Yunan dostluğuna önem veriyordu. Balkan ülkeleriyle ve Yunanistan’la barış ortamı kurmuştu. Cumhuriyeti kuranların en büyük başarılarından biri Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” yaklaşımı doğrultusunda savaştıkları ülkelerle bile kısa sürede barışmış olmalarıdır. 1930’da Türk-Yunan dostluğunun sağlanması çok önemliydi. Zor olan barış ve dostluğu sağlamaktı.” ifadelerini kullanarak Gökçek’i yalanladı.

YİNE BAŞKA PAYLAŞIMLARDAN YALANLAR SAVURMUŞ

Melih Gökçek‘in İsmet İnönü’yü hedef aldığı paylaşımı “Abdullah Quilliam” isimli bir hesaptan aldığı görüldü. Abdullah Quilliam isimli hesap paylaşımı da ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen Kadir Mısıroğlu’ndan atıfla paylaştığı ortaya çıktı.

Editör: Yadigar Hanım