Habererk/ Lokman Happani/Kilis 

KESOB başkanı Memiler yaptığı açıklamada, "01.03.2016 Tarihinde başlayan mücbir sebep hali malumunuz olduğu üzere son bulmuş ve mevcut borçların 24 taksitle tahsiline karar verilmiştir. Sürecin en başından bu güne konunun yakın takipçisi ve KESOB başkanı olarak alınan bu kararı değerlendirmek ve atılacak adımların neler olacağını kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Başkan Memiler, Bildiğiniz gibi şehrimize yapılan alçakça saldırılar neticesinde sosyo-ekonomik düzenimiz alt üst olmuş ve devletimiz Kilis esnafının biraz olsun rahat nefes alabilmesini sağlamak amacıyla bazı kararlar almıştır. Bu kararların önemli başlıklarından biri borçların ertelenmesi hususudur. Vergi ve Bagkur ödemeleri belirli periyotlarla ertelenmiş ve 31.05.2019 tarihi itibariyle bu ertelemeler son bulmuştur.

Kilis esnafı adına beklentimiz hiç olmazsa Bağkur ödemelerinin affedilerek esnafımızın yükünün hafifletilmesi yönündedir. Bu amaç için Ankara'da temaslarımızı sürdürmekte ve siyasiler ile bir araya gelerek çözüm yolları arayışına devam etmekteyiz.

DİĞER TARAFTAN BAZILARININ AÇIKLADIĞI GİBİ ESNAFIMIZ BİTMİŞ TÜKENMİŞ DEĞİLDİR

 Esnafımız işinin başında, kendini yenileyerek çalışmaya devam etmekte ve değişen zaman koşullarına ayak uydurarak rekabet etmeyi sürdürdüğünün altını çizen Memiler açıklamasına şöyle devam etti. r. Açıklanan borçların %95'ı devletten ihale alip SGK pirimlerini ödemeyen ertelemeleri fırsat bilerek şirket adreslerini Kilis gösteren fırsatçıların borcudur. Bu demek değildir ki Kilis esnafının borcu yoktur, esnafımızın bir çoğu borçludur ve devletine olan borcunu çalışarak ödemeye kararlıdır. Biz esnaf temsilcileri olarak esnafımızın durumunu siyasi merciye taşımak ve kamuoyu ile gelişmeleri paylaşarak esnafın sesi olmakla mükellefiz. Kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz ki; Sorumluluklarımız farkında olarak esnaf kardeşlerimizle var olmaya devam edecek ve badireleri birlikte aşacağız" dedi.
 

Editör: TE Bilişim