Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam oranına ilişkin mutabakat sağlanmayınca karar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na kalmıştı. Kurul, milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam kararını bugün açıklayacak.

Toplu Sözleşme sürecinde memurların haklarına yönelik imzalar atıldı. Ancak kamu çalışanlarının bazı haklarına ilişkin maddelerde uzlaşı çıkmadı. Son karar için görüşmeler Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna devredildi. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 5 gündür devam eden bu süreçüe dört toplantı gerçekleştirdi. Şimdi gözler, kurulun bugün saat 10.00'da yapacağı son toplantıdan çıkacak sonuçta.

11 üyeden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında bir araya gelecek. Toplantıda hakem sürecine giden maddeler oylanacak ve karar oy çokluğuyla alınacak. Böylece yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-25 yıllarında alacağı maaş zam oranları kesinlik kazanacak. Kurulun kesin kararına ise itiraz edilemeyecek.

Belirlenecek zam oranı 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşlarında da geçerli olacak. Bu grup ile birlikte 8 milyondan fazla kişi kurulun alacağı karardan doğrudan etkilenecek.

Editör: Yadigar Hanım