Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin zam oranını belirleyecek 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, zam oranında uzlaşı sağlanamamasına rağmen 11 hizmet kolunda anlaşmaya varılan sürecin iyi geçtiğini belirterek, "Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacak tüm kamu görevlilerimize. Bence bu çok önemli bir rakam" dedi.

Kamu görevlileri ve emeklilerinin, 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan, mali ve sosyal haklarını içeren toplu sözleşme görüşmelerinin, kısmi de olsa uzlaşmayla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Işıkhan, süreci titizlikle yürüten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile sendika başkanları ve temsilcilerine, teşekkür etti.

"ZATEN OCAK 2024'TE YÜZDE 40-45 ZAM OLACAKTI"

Görüşmeler boyunca herkesin yoğun mesai harcadığını ve tartışmaya fırsat vermediğini dile getiren Işıkhan, "Haklarınızı helal edin çünkü aslında bu süreç iyi geçti, çok fazla tartışma yaşamadan sosyal diyaloğu da geliştirerek, birbirimizi daha iyi tanıyarak, iletişim kalıplarımızı ve sınırlarımızı bilerek çok iyi bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Allah utandırmasın. Zaten Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacak tüm kamu görevlilerimize. Bence bu çok önemli bir rakam" ifadelerine yer verdi.

Açıklamaların ardından Bakan Işıkhan ve Ali Yalçın, hizmet kolları sözleşmesini imzaladı.

ZAM HAKEM KURULUNA GİTMİŞTİ

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, 11 hizmet kolunun tamamında anlaşırken, 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamamıştı.

Bu süreçten sonra uzlaşı sağlanamayan zam oranı için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek. Yüksek yargı mensubu, bürokrat, sendikacı ve akademisyenlerden oluşan 11 kişilik Kurul, milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşmeye dair nihai kararını 31 Ağustos'a kadar açıklayacak.

Editör: Yadigar Hanım