Birgün’den İsmail Arı’nın Menzil kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde Menzil Cemaati ile ilişkili pek çok olayın üzeri kapatıldı. Köyde yaşanan cinayet, şüpheli ölüm, yaralama, iş cinayetleri ve kaybolan çocuklar gibi birçok meselenin üzerinin jandarma içerisindeki Menzil kadroları ile Sağlık Bakanlığı’ndaki cemaat mensupları eliyle kapatıldığı ifade edildi.

Haberde üzeri kapatılan olaylar şöyle anlatıldı:

Menzil şeyhinin ailesinin mezarlarının ve "türbesinin" bulunduğu alanda, kadınlar için "bayanlar tüneli" adı verilen bir yapı inşa edildi. Ancak bu tünel inşaatında bir göçük meydana geldi ve çalışanlardan biri olan "Cabir" hayatını kaybetti. Cabir'in ailesi, sessiz kalmaları için ikna edildi.

Köye gelen birçok çocuk kayboldu ve bazıları hala bulunamadı. Aileleri tarafından zorla Menzil'e getirilen çocuklar arasında kaçmaya çalışırken kaybolanlar da bulunuyor.

Köyde, eski bir futbol sahası olarak bilinen alanda yanmış bir cesedin üzeri kapatıldı. İddialara göre, jandarma olay yerine gelip tutanak tutmadı ve olayın "ceset hastaneye götürüldü" denilerek kapatıldığı öne sürülüyor.

Sözde "eğitim" alanlarında çocuklara ve gençlere eğitim verilen medreselerde intihar vakaları sık sık meydana geliyor. İstanbul'dan ailesi tarafından zorla Menzil'e getirilen 14 yaşındaki bir çocuğun ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu ve daha sonra midesinin yıkandığı iddia ediliyor.

Ankara'dan Menzil'e gelen bir gencin, cami içerisinde Gavs'a kitap fırlattığı için camide bulunan cemaat mensupları tarafından linç edilmek istendiği iddia ediliyor. Camiden darp edilerek çıkarılan çocuğun akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

İstanbul'dan Menzil köyüne giden bir genç, Menzil camisinde arkadaşının boğazını keserek saldırıda bulundu. Saldırıya uğrayan genç ağır yaralandı ve uzun bir süre tedavi gördü.

Menzil köyünde bulunan "gençlik merkezi ve medrese" olarak adlandırılan yerde, çocuklar ve gençler arasında sık sık toplu zehirlenme vakaları yaşanıyor. Menzil köyünden ayrılmak isteyen çocuklar ve gençler tehdit ediliyor, hatta bazı iddialara göre silahla tehdit edilen gençler de bulunuyor.

Cemaat içerisinden bir vatandaşın olayların üstünün kapatıldığına dair ifadeleri ise şöyle:

"Adıyaman Devlet Hastanesi'nde uzun bir süre başhekimlik yapan A.K., Menzil cemaatine mensuptu. Hastane kayıtlarını sansürleyip gizliyor veya sahte belgeler düzenliyordu. Bazen kayıt bile tutulmuyordu. Bu durum sadece o hastaneyle sınırlı değildi, bölgedeki neredeyse tüm hastanelerde yönetim kadrosu Menzil cemaatinden oluşuyordu. Bürokrasideki yapılanma nedeniyle istenen kişiler istenen görevlere getiriliyordu. Menzil köyünün sorumluluğunda olan jandarma karakolunun komutanı da Menzil'e yakın bir kişiydi. Karakoldaki komutanlar Menzil'de yemek yiyor, samimi ilişkiler kuruyor ve hatta jandarma karakolunun birçok ihtiyacı Menzil cemaati tarafından karşılanıyordu. Köyde yaşanan olaylar çevrede duyulduğunda ise yalancı şahitlik yöntemleri bile kullanılıyor ve bu tür yöntemlerle skandalların üstü örtülüyordu."

Editör: Habererk Haber Merkezi