MERAL ABLA; KARA TREN GEÇİKİR BELKİ DE HİÇ GELMEZ 

Nusret ANAR 

Tren yolları ile tanışmamızın üzerinden 150 yılı aşkın bir süre geçti.  

Bu ülkenin insanları treni hemen benimsediler ve üzerine onlarca türkü, yüzlerce hikâye ve roman kaleme aldılar. Hatta tren konulu deyimlerimiz bile oldu.  

Bu deyimlerden birisini geçenlerde MHP Genel Başkanı Bilge lider seslendirmiş. ‘Trenden inen bir daha binemeyecek’ diye. 

Alpaslan Türkeş’in bir ömrünü adadığı ve adına ülkü kervanı dediği toplumsal organizasyonu ‘Orient Ekspresine’ benzeten Sayın Bahçeli, makinistliği o kadar benimsemiş ve sevmiş olacak ki ölünceye değin trenini kimseye kaptırmayacağını açık açık beyan etmekte.  Tren yolcularına da ya bu trende benim gittiğim istikamet ve hızda seyahat etmeye razı olursunuz ya da kendinize başka bir tren bulun demektedir.  

Sayın Bahçeli’nin makinistliğini yaptığı bu tren de inadına seyahat etmek isteyen, ancak trenin hızından ve istikametinden memnun olmayan personel ve yolcular ise bu gidişe daha doğru ifade ile gidişsizliğe isyan etmiş durumdalar.  

Yılda birkaç kez çalışan, 20 kilometre hızın üzerine çıkmayan, çoğu zaman gar da pinekleyen bu treni, çağın hızlı trenlerine dönüştürmek, ülkenin her yerine yüksek hızda gitmek ve rakip trenleri geçmek isteyen bir grup ise bu gar pinekleme durumuna karşı yaklaşık sekiz aydır isyan etmekte.  

Sevgili okurlar, Ülkenin, çağın geldiği noktadan, milletin beklentilerinden habersiz, çocukluk döneminin tren fantezilerine hapsolmuş bir şahsın kara treninden, yüksek hızlı trene geçme zamanı çoktan geldi de geçiyor.  

Ancak makinist ile komşu yüksek hızlı trenin makinisti anlaşmışlar, bu treni olduğu yerde durduracağız, bir yere gitmeyecek  ve müzelik olacak diye milletle kavga etmekteler, ayak sürmekteler. Hadi diğer yüksel hızlı treninin makinistinin müşteri kaygısı, rekabet korkusuyla yaptığı bu mücadeleyi bir şekilde anlamlandırabiliriz, fakat MHP treninin makinistinin yaptığı bu inatçılığı nasıl açıklayacak, hangi mantık silsilesi ile açıklayacağız.   

Sevgili okurlar, aslına bakarsanız MHP treninin makinistinin değişim karşısında tek başına ne mecali ne de takati kalmış durumda. Ancak yüksek hızlı tren konforuna alışmış ve 14 yıldır istediği gibi tren hatlarını kullanan AKP treninin baş makinisti ona destek çıkmakta, MHP treninin içindekilerle birlikte müzelik hale gelmesi için elinden gelen her türlü desteği vermektedir. 

Sırası gelmişken bu trenin VİP yolcuları olan üst kurul delegelerine seslenmek isterim. Değişim için imza veren ya da 19 Haziran kurultayına katılan delegelere MHP Genel Merkezi yöneticilerince ya da onların görevlendirdikleri şahıslarca gelin bu işten vaz geçin, sizi Devlet Bey affedecek, trenden atılmadan makiniste bağlılıklarını bildiriniz tarzında telkinlerde bulunulmaktadır. Uzun yıllar beraber çalışma imkânı bulduğum Bahçeli’yi bir nebze tanıdıysam, sakın ha sakın bu laflara inanmayın. Sayın Bahçeli trenin de kendini rahat hissettiği an sizleri trenden apar topar atacaktır.