İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BideBunu İzle YouTube kanalı ve Radyo Karakutu ortak yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sırrı Süreyya Önder'in "Bize aracı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım' diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez. İYİ Parti'yi kast ediyorum, 'Bizim nazarımızda şuradadır' diyemez" demesi İYİ parti gündemini tamamen değiştirdi.

Akşener, "HDP Eş Başkanı Sancar ile görüşmeyi düşünür müsünüz" sorusuna karşılık 'evet' ya da 'hayır' demezken, bir ayrıntı dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener MHP’de Milletvekili ve Meclis başkanvekilliği görevini yürüttüğü dönemde HDP'nin o zamanki grup başkanvekili Demirtaş'a söz hakkı verdiğini anlattı.

Akşener 2007 seçimlerinde TBMM başkanvekili olarak görev aldığı dönemi hatırlatarak, "Hiçbir başkanvekili onlara gündem dışı söz veremiyordu endişeden. Ve ben verdim. O zaman grup başkanvekili Selahattin Demirtaş idi. Demirtaş arka odaya geldi ve "Siz MHP'lisiniz, neden böyle bir hak verdiniz?" diye sordu. Ben de "Bu sizin hakkınız" dedim" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener "HDP Eş Başkanı Sancar ile görüşmeyi düşünür müsünüz" sorusuna 'evet' ya da 'hayır' demeden, "Mithat Sancar Hoca'yı ben bilirim. Yani mülkiye hocalığı döneminden bilirim, bir masada konuşmuşluğumuz yok. Fakat HDP yöneticilerinin bazılarının tavırları çok ilginçtir. Tekrar dönersek Önder, şeyi o iddiasını ispatlamalıdır" ifadeleriyle konuyu Önder'in iddialarına çevirdi.