Meral Akşener olayı ,  uzun yılların yıprattığı  ,umutlarını tükettiği ,   sosyo psikolojik  güç baskılarıyla ezilen  yıpranan kitlelerin  umutlarının küllerinden yarattıkları bir fenomendir.Size rağmen biz varız diyenlerin sessiz çığlığıdır!

Zirvede olduğu anlarda en yüksek %17 halk karşılığı bulabilen Ülkücü Hareketin siyasi partisi MHP içinden çıkan parti içi muhalefetin  dört adayından biri olan Meral Akşener'in halk nezdinde kısa sürede böylesine bir karşılık bulması, siyasal yelpazenin en uçlarında bile bir umut bir heyecan yaratması  siyaset baronlarını ivedi bir şekilde önce karşı  tedbirlere sonrada arenadaki bu yeni rakibi boğma operasyonlarına itti.

Meral Akşener'in bu ani ve parıltılı çıkışı, kitlelerin ona dokunabilme, yaklaşabilme yarışı tamamen su arayan bitki kökleri,  ışığı arayan canlılar gibi  onu 15 yıllık bunalımdan bizi düzlüğe çıkaracak umut ana olarak görmeleriydi.

Bu çaresizliğin ve anın bir gelişmesiydi ve durum artık parti içi bir MHP muhalefeti olmaktan çıkmıştı. Artık rakip Bahçeli değil Tayyip Erdoğan'dı. Daha doğrusu geniş halk kitleleri bu  yakıştırmayı zımni bir ittifakla yapmışlardı.

Meral hanımın bu müthiş bir dip dalga ile zirveye başlattığı yolculuğun yol haritasını ve sosyal yapısını fikri alt yapısını fısıltı gazeteleri ile kendi eserleriymiş gibi üfleyen bazı çevrelerin kendilerini çekirdek kadro, belirleyici ana unsur kuruntularını görünce gülümseyerek ," Hadi canım sen de !" demekten başka ne yapılabilir.

Özetle bu gün mızrak çuvala sığmamaktadır.Meral Akşener,  halkın hem de her kesimden  siyaset yelpazesinin her noktasından halkın ortak bir iradeyle yarattığı bir siyasal kahramana dönüşmüştür.

İnanılmaz olayları yaşayarak geldiğimiz süreçte hiç bir baskı önünü kesememiş ve son referandum örneğinde görüldüğü üzere Akşener faktörü bu olağanüstü adaletsiz yarışta "Hayır" oylarının bu düzeye  çıkmasını sağlamıştır.

Şu anda Akşener hareketi tarihi bir karar arifesindedir.

Ya yeni bir parti kurularak 2019'da Türkiye'nin  iktidar dışındakilerin ortak talep ve arzusuyla Başkanlık hedefine yürünecek,  ya da MHP'nin bir süreçte yönetimini elde etme mücadelesi başlatılacak.

Bu safhada meşveretin ve hareketin içindekilerin birbirleriyle saygılı bir diyalog içinde olmalarının gerektiğini düşünüyorum.

İstişarelerde ortak noktalarda buluşulacağına eminim.  

MHP içinde mücadele veya yeni parti hatta bir 3.tercih partisiz kalınarak, ortada kalınsın ve nasıl olsa  "Türkiye'nin Tayyip bey karşısındaki tek alternatifi Meral hanım ve nasıl olsa tüm muhalefet Meral hanımı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterir".

Bu tezlerin hepsine saygılıyım ama herkesin olduğu gibi benimde analizlerim ve gözlemlerim sonucunda  hakim bir kanaatim var.

MHP içinde mücadelede gelinen nokta belli ! Yargı ve yürütme erkini bir Bahçeli  Devlet  gibi kullananlar dünya hukuk tarihine garip örnekler sundular . Yürütme valileriyle, polisiyle,  panzerleri , TOMA'ları ile  dün neler yaptıysa daha fazlasını yapmaya hazır bekliyor.

Ortada kalıp aday gösterilmeyi beklemek tabiri caizse soğuk yemek servisine benzeyecektir. Unutmayalım ki "hafıza i beşer nisyan ile maluldür" derler eskiler. İnsan hafızası unutmaya mahkumdur.

Aklın yolu , umutsuzların , geniş halk yığınlarının kendi evlerinin sıcaklığını hissedebilecekleri  Meral Ablalarının ,Umut Analarının partisinin çatısı altında  2019 da halkı iktidara taşımak Meral Akşener'i Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk seçilmiş Başkanı yapmaktır. (Partili cumhurbaşkanı  zorlamayla uydurulmuş yapay bir sözcük)

Biz sürekli istişareyi savunduk ve biliyoruz ki,  Meral hanımın  halkın gönlünde geldiği bu nokta  tamamen  şahsı ile halkı arasında kurulan güçlü bir gönül köprüsünün eseridir şartlar halkı bir arayışa itmiş ve zamanlama ister tesadüf deyin ister tanrı yardımı  her şey mükemmel gelişmiştir.

Özetle Meral hanımın halkın gönüllerini fethetmesinde  toplumun umudu haline gelmesinde 2 kahraman vardır . Halk ve Meral Akşener ...

Gerisi lâfı güzaf !

Şu anda gönüllerinde Akşener olanların %80'nin yeni parti ve 2019 da Başkan Akşener dediklerine eminiz.  

Bu cenahta böylesine oluşmuş bir kanaat var efendim !  

Böylesine saf temiz duygularla 15 yıllık ezilmişliklerini sonlandırabilecek bir yeni parti isteyen geniş kitlelere  operasyon kurumlarının yönettiği enformasyon ilişkisi kurmak hangi vicdana sığar anlayamıyorum!

El insaf  !

Sakinlik gerçekten değerli . Biraz sakin ol, ölçülü ol be kardeşim! Hareketimize çamur atmak için sıraya girenler var. Sen de mi Brütüs!

Hele hele araçsal manada ücret alışverişi var yaftası, bu neyin nesi arkadaş ?

Akademisyenler fildişi kulelerden halkı seyredip ahkâm keserken halk kendi devrimini yapıyor!

Gölge etmeyin efendiler  gölge etmeyin ki 2019 bizim olsun Meral Akşener Başkan olsun!