26 Ağustos’ta açıklama yapması beklenen Meral Akşener’in ne açıklayacağı ne konuşacağı merak konusu oldu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta yapacağı açıklama için gazeteci Yavuz Selim Demirağ katıldığı halk TV’de canlı yayında bilgi verdi.

Yavuz Selim Demirağ: Meral Akşener 26 Ağustos Büyük Taarruz'un başladığı gün tabanını diri tutabilmek, teşkilatını motive edebilmek için ilk hedefiniz Akdeniz’dir dercesine, diyecek ki biz Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımızla seçime giriyoruz, adaylarınızı belirleyin hazırlığınızı başlatın…

Partide beklentilerde var. İnsanlar Belediye Başkanı olmak istiyor. Belediye meclis üyesi olmak istiyorlar dolayısıyla böyle bir çıkış yapacak.

Meral Akşener şunu da söyler seçimlere yalnız girecekmiş gibi adaylarınızı belirleyin ancak bazı yerlerde işbirliği söz konusu olabilir. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile diyaloğunu bütün Türkiye, bütün Dünya bilir. Meral Akşener tarihçidir. Tarihi iyi bilir bence sert hamasi bir konuşma yapıp teşkilatlarını, örgütünü diri tutmaya çalışacak ama bazı yerlerde iş birliği olabilir diye kapıyı kapatmayacaktır.

Milliyetçilik meselesinde son olarak şunu söylemek istiyorum: ''Türk milliyetçiliği hareketi kentli şehirli bir harekettir. 150 yıl önce çıktığında şehirli bir hareketti. MHP’ de bu hareket köylüleşmeye başladı. MHP’nin tarihinde Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi vardı. Bir köylüleşme söz konusu oldu. Şimdi de Türk- İslam Ülküsü adı altında siyasal İslamcılarla birliktelikle ‘laiklik’ konusunda hassasiyetleri ortadan kalkmış oldu.''

Şimdi yükselen seküler milliyetçilik, İyi Parti ‘seküler milliyetçiliği’ önemsiyor açıklamasını yaptı.

Editör: Habererk Com