18 ay boyunca kesintisiz gerçekleştirdiğimiz yurt gezilerinde yaptığımız yüz yüze görüşmeler, belirli alanlarda yaptığımız anket çalışmaları neticesinde gördük ki; Türk toplumu temellerinden yeniden kendini inşa etme sürecini başlatmıştır. Toplum büyü ve inkâr çağının çukurundan kurtulmak istiyor! Bu anlamda bir değişim ve yenilenme sürecinde, sancılı bir dönemi yaşamaktadır.

Genç yaşlardan itibaren siyasetin çeşitli kademelerinde görev yapmış eylem ve söylemleriyle toplumun ekseriyetinin sempatisini kazanmış, her türlü tehdit, iftira ve entrikalara meydan okumuş; bu uğurda çoğu kez ölümü göze almış, yeni siyasetçi profili; Sayın Meral Akşener ile karşı karşıyayız.

Sayın Meral Akşener Türk toplumunun yeniden inşa olma, değişim ve yenilenme ile geleceği kurma bağlamında yeni siyasetin lideri seçilmiştir. Bu yolda her şeye rağmen Ortodoks fikir ve düşünceleri dirsekleriyle sağa sola iteleyerek, adeta tırnaklarıyla kazıyarak, yeni bir siyaset kulvarı açmıştır.

Oysa bugün bu yeni siyaset alanın;  ülkemizdeki birçok sorunun sebebi saydığımız eski siyasetçiler ve siyasi anlayışlar tarafından kuşatılmakta olduğunu görmekteyiz. Bundan son derece rahatsız olmakla beraber bu konuda bu anlayışın sürdürülmesine izin vermeyeceğimizi bildirmek isteriz. Ülkemizde konu ile ilgili, yetkin kadrolar mevcuttur. Bizler bu kadrolar ile yola çıkmak ve yeniden inşa sürecinin yapı taşı olmak istemekteyiz.

Bugün ülkemizin karşı karşıya bulunduğu derin ve kadim; siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel problemleri bulunmaktadır.  Mevcut siyaset bu problemlere artık çözüm üretememekle beraber, izledikleri siyaset ile de bu problemleri katbekat büyütmektedirler. Öne sürdüğümüz yeni siyaset anlayışı bu problemleri tek tek ele alıp, çözüme kavuşturacaktır. Bunu, kuracağı bir komisyon ile çözecektir. Komisyonun bir kısmı terör konusunu ele alacak, inceleyecek ve etkili çözüm yolları ortaya koyacaktır. Aynı şekilde bu komisyon “Adalet-sizlik, ekonomi, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel diğer problemleri” ele alacak, inceleyecek, çözüm önerileri sunacaktır. Fakat diğer siyaset anlayışlarından farklı olarak bu komisyon;  bu alanlarda eğitim almış, uzman kişiler tarafından oluşturulacaktır. Adalet-sizlik problemini çözüme kavuşturacak kişiler, ülkenin yetişmiş hukuk insanları olacaktır. Aynı şekilde “Ekonomi” sorunu ile uğraşan komisyon kolu da; ekonomi alanında eğitim almış, sorunlara çözüm önerileri hazırlamış, bu alanda projeleri olan kişilerden oluşacaktır. Yani her sorun kendi alanında yetişmiş, uzman kişiler tarafından çözülecektir.

Aynı zamanda komisyon; dünyadaki gelişmeleri takip edecek, küreselliğin olumlu ve olumsuz etkilerini değerlendirecek,  dünya ülkelerinin içine girdikleri teknoloji ve bilim yarışını analiz ederek, dışarıda bırakılan ülkemizi de bu yarışa sokacak öneri ve projeleri üretecek bir kola  da sahip olacaktır.

Bu şekilde hem mevcut durum analizi yapıp, var olan sorunlara çözüm önerileri üreten; hem de dünya siyasetini ve bilimsel gelişmeleri takip ederek önümüzdeki yıllar ve yüzyıllar içinde karşılaşabileceğimiz gelişmeler ve sorunları öngörüp buna hazırlık imkânı sağlayacak bir komisyon ve siyaset ile ülkemiz yeniden inşa olarak gelecek yüzyıla taşınabilecektir.  Ülkemizin kurtuluşu ve yeniden inşası bu yöntem ve yola bağlıdır  diye düşünüyoruz.

Yolumuz açık olsun!