Değerli Habererk okuyucuları gazeteci ve Tele 1 TV’nin sahibi Merdan Yanardağ ile Durdu Özbolat kavgasına geçmeden önce Tele 1 TV’nin bu gece karartıldığını sizlere bildirmek istiyorum.

RTÜK Tele 1’e 5 gün ekran karartma cezası uyguladı. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun.

Ve inşallah ileride demokrasiye geçtiğimizde basın hürriyeti konusu düzelir.

***

Ana konumuza geçmeden önce Yurt gazetesi sahibi CHP Milletvekili Durdu Özbolat ve Merdan Yanardağ’ın kavgası elbette AKP’ye yarıyor. Bunu belirteyim dedim. Kavganın nedenini şimdi buraya yazıp sizleri sıkmayım. Zaten çoğu haber sitesi girdi. Oradan bakıp okuyabilirsiniz.

Zaten yazımını konusu da o değil.

***

Gelelim yazımın ana konusuna.

Durdu Özbolat, Merdan Yanardağ’ı hedef aldığı açıklamasında Tele 1’i Akın İpek’ten aldığı paralarla kurdu dedi. Ve Yanardağ da bu iftira dedi.

Peki, gerçek nedir? Açıklıyorum.

Bilindiği üzere Kanaltürk, Akın İpek satın almadan önce Tuncay Özkan’ındı. Ve Merdan Yanardağ da burada 5. Boyut isimli program yapıyordu. Ve bu programda FETÖ’nün gerçek yüzünü ekrana çıkardığı isimlerle deşifre etmişti. Sonrasında Ergenekon kumpasında Merdan Yanardağ içeri girmişti.

***

Sağlam haber kaynağımdan o zaman Kanaltürk satışını dinlemiştim. Haber kaynağım o zamanda önemli bir kargo şirketinin üst düzey yöneticisi.

Haber kaynağım, Kanaltürk’ün Akın İpek’e Tuncay Özkan tarafından satıldığı günlerde Kanaltürk’e gidiyor.

Bağrış sesleri duyuluyor.

Televizyonda Merdan Yanardağ, Tuncay Özkan’ın yakasına yapışıyor. Hatta yumruk yumruğa geldiklerini haber kaynağım söylemişti. Ve neden direnmedin sattın gibi Yanardağ, Özkan’a bağırıyor. Terbiyesizlik yapıyorsun Merdan diyerek de Özkan’ın Merdan Beye çıkıştığını haber kaynağım söylemişti.

****

Yani Merdan Yanardağ, Kanatürk’ün FETÖ’cü Akın İpek’e satışına karşı çıkmış ve Tuncay Özkan’a bunun yüzünden kavga etmiş.

Şimdi nasıl oluyor da Merdan Yanardağ, Akın İpek’ten para desteği alıyor?

Tabiyi ki takdir siz okuyucularımızın.