Türkiye'nin gözde tatil mekanlarından Mersin'de bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor.

Bu kapsamda Tv100 canlı yayınına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, birçok vatandaşın, Türkiye'nin dört bir yanından Mersin'e tatil yapmak için geldiğini söyledi.

Tv100 canlı yayınına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'de yaşanan bayram yoğunluğunu değerlendirdi. Seçer, Mersin'e şehir dışından çok sayıda misafir geldiğini ve bunların da büyük bir çoğunluğunun çevre illerden olduğunu söyledi. 

Başkan Seçer, Mersin'de çıkan orman yangını hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Seçer, rüzgarın etkisiyle büyük bir alana yayılan yangının bugün itibhariyle kontrol altına alındığını açıkladı. 

Kurban Bayramında için tedbirler alındı

Öte yandan Kurban Bayramı için alınan önemleri anlatan Seçer, "8 sabit mezbahanelerimizde kesimlerimiz ücretsiz yapılacak. Oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk için de tüm ekiplerin görev başında olacak" ifadelerini kullandı. 

Başkan Seçer'den 'suyu dikkatli kullanın' uyarısı

Başkan Seçer, "Tüm Türkiye kuraklık yaşıyor. Doğal olarak Mersin de bundan nasibini alıyor. Burada da kışın yağış oranının düşük olması özellikle Toroslara kar yağışının az olması bize su konusunda dikkatli olun uyarısını beraberinde getirdi. Ben de bu vasıtayla tüm Mersinlilere hemşerilerime sesleniyorum. Özellikle 9 günlük uzun tatil günlerinde yaylalık bölgelerde, sahillerde, yazlıklarda, otellerde, pansiyonlarda konaklayan yurttaşlarımızın suyu çok idareli kullanmaları gerekiyor." diyerek vatandaşları uyardı. 

Editör: TE Bilişim