AKP Genel Başkanı, teşkilatlarını “Yapamayanlar, ayak uyduramayanlar, bizim ilkelerimizi bilemeyenler bizimle çalışmasınlar” mealinde ikaz ve uyarıda bulundu.

AKP, girdiği bütün seçimleri kazanmasına rağmen bu endişe neden?

Acaba AKP’deki sıkıntı metal yorgunluğu mu, yoksa başka şeyler mi?

“3 Y” Yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele diyerek gelinmişti; yoksulluk bitti mi? Yasaklar kalktı mı yoksa katmerlendi mi? Yasaklar ne durumda; AKP’yi övmenin dışında YASAK olmayan ne var? Yolsuzluk söylentileri ayyuka çıkmadı mı? Ali diboları unuttuk mu?

AKP ilk yıllarında atılımlı, açılımlı, her görüşten herkese saygılı bir konumdan benden olmayana ben de yokum konumuna gelmedi mi? Memur atamalarından, işçi alımlarına her alanda AKP’li olmayanların durumu içler acısı değil mi?

Türk milleti mağduru sever, onun ezilmesine gönlü razı olmaz. Ama asla da sürekli sırtına bindirmeyi de, sırtında sonsuza kadar taşımayı da sevmez.

Türkiye’de bütün illerde % 40-50-60-70 in üzerinde bir oy alan teşkilatları, metal yorgunluğu ile suçlamak acaba biraz insafsızlık olmaz mı? Daha ne yapsın teşkilatlar?

AKP Türkiye’yi içte terörün ağına düşürmedi mi? Şehit haberi olmayan günümüz var mı? Dışta yalnızlaştırmadı mı? Hiç dostumuz kaldı mı? FETÖ ile kol kola girerek ülkeyi 15 Temmuz kalkışmasına getirmedi mi? Allah ülkemizi ve hükümetimizi darbenin akıbetinden korudu.

Ekonomik manada hayatından memnun olan var mı? Köylü ektiğinin, memur çalıştığının, işçi emeğinin karşılığını alabiliyor mu?

Bütün bunların sebebi, AKP’nin il ve ilçe teşkilatları mı? Bu başarısızlıkların nedeni teşkilatlar ve teşkilatlarda görev alan insanlar mı?

AKP’li kadınlar haklı gerekçeyle evlere gidecekler. Hangi teşkilat, yapılan hangi olumlu iş ve eylem ile halkın huzuruna çıkacaklar?

Aslında metal yorgunluğu, teşkilatlarda ve tabanda değil tavanda aranmalıdır diye düşünüyorum.

Aynı yorgunluk MHP’nin tavanı içinde geçerlidir.

Nerdeeeeee 2005 lere kadar olan AKP, nerdeeeeeeeeee şimdiki AKP? AKP öylesine ekseninden kaydı ki, öylesine kuruluş felsefe ve amaçlarından uzaklaştı ki, bunları artık Fehmi Koru, İbrahim Karagül, Ahmet Taşgetiren gibi kayıtsız şartsız AKP’ye destek verenler bile dillendirmeye, başladılar.

Ortak görüş: “AKP kuruluş felsefesinden ve ilkelerinden süratle uzaklaştı.” Noktasında birleşmektedir.

Yatırım var mı? Yok. Üretim var mı? Yok. Eğitim politikaları verimli mi? Ne gezer. On beş yılda onca Milli Eğitim Bakanının ve sistemin değişmesi sizce nedir? Dış politikamız SOS vermekte. Nedir bu ESAD takıntımız? Suriye’de Esad güçlü, Irak’ta Saddam iktidarda olsaydı güney sınırlarımız böyle güvensiz olur muydu, PYD ve diğerleri böylesine cirit atar mıydı? 15 yılda 137 kez ihale yönetmeliğinin 17 kez de yasasının değiştirilmesi nedir Allah aşkına?

Bu, yorgunluk değil; amaçlarından sapma ve felsefesinden uzaklaşmanın neticesidir. Vatandaş olup-biteni görmüyor mu? 16 Nisanda “EVET verin terör bitsin dediniz,terör bitti mi? Vatandaş aptal mı?

Esen kalınız.