Türkiye Perseid meteor yağmuruna hazırlanıyor. 

Yıldız kayması olarak da bilinen ve gökyüzünde görsel şölen yaşatan Perseid meteor yağmuru, 12 Ağustos 2023 ile 13 Ağustos 2023 tarihinde Türkiye saati ile 00.00 ile 04.00'te görülebilecek.

Nasa tarafından yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurları arasında “yılın en iyi meteor yağmuru” olarak kabul edilen Perseid meteor yağmurunun atmosfere giriş hızı saniyede 59 kilometreyi bulacak.

SAATTE 00.00 İLE 04.00 ARASINDA İZLENEBİLECEK

Türkiye’de 00.00 ile 04.00'te saatte 60- 100 adet izlenebilecek meteor yağmurunu gözlemlemek için yapay ışıklardan uzak bir bölgeye gitmek gerekiyor. 

Perseid gök taşı yağmurunu izlemek isteyenler şehirden uzak alanlara akın ederek, hem fotoğraf çekebiliyor, hem de çıplak gözle izleyebiliyor.

Perseid göktaşı yağmuru dün gece Ankara’da Nallıhan Kuş Cenneti'nde gözlenebildi. 

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının parçaları Parlak Perseidler, en popüler meteor yağmurlarından biri.

Dünyanın her yıl kuyruklu yıldızların geride bıraktığı toz ve parçacıkların içinden geçmesiyle, Perseid Meteor Yağmuru oluşuyor. Her yıl temmuz sonu itibarıyla ortaya çıkan ve gökyüzünde parıldayan ışık çizgilerine neden olan bu görsel şölen ise dünyanın her alanından ilgiyle izleniyor. Perseid Meteor Yağmuru en yoğun ise ağustos ayının ortalarına doğru görülüyor.

Editör: Yadigar Hanım