Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından son yapılan değerlendirmeye göre, Türkiye genelinde parçalı bulutlu ve bazı bölgelerde yoğun bulut örtüsü görüleceği öngörülüyor. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Tokat, Bingöl, Mardin, Siirt ve Batman çevreleri, Amasya'nın kuzeyi ile Şanlıurfa'nın güney ilçeleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Mersin, Adana'nın güneyi ve Hatay'ın batı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu yağışların Ağrı, Iğdır ve Kars çevreleri ile Erzurum'un güneydoğusu ve Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç bölgeler ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında yağış miktarı beklenirken, güney ve batı kesimlerde mevsim normallerine yakın yağışlar tahmin ediliyor.

Özellikle Ağrı, Iğdır ve Kars çevreleri ile Erzurum'un güneydoğusu ve Van'ın kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden dolayı, su baskınları, yıldırım, ulaşım sorunları ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: Habererk Haber Merkezi