Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 ilde yaşayan vatandaşları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı olacağı yönünde sarı kodla uyardı.

Meteoroloji tarafından yapılan hava tahminlerine göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Isparta, Adana, Mersin, Osmaniye ve Ardahan çevreleri ile Tekirdağ'ın doğu, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Yozgat, Sivas çevreleri, Ankara'nın kuzey kesimleri ile Akdeniz'in Toroslar kesiminde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri altında olacağı, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında seyredeceği bildirildi. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

Meteoroloji beklenen yağışlar nedeniyle 17 ili sarı kodla uyardı.

İşte o iller: Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Sivas, Tokat, Amasya, Yozgat, Çorum, Çankırı, Ankara, Karabük, Bolu ve Düzce.

Editör: Yadigar Hanım