Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunda Türkiye genelindeki 41 kentte kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Meteorolojiye göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bartın, Kastamonu, Sinop, Tokat, Erzurum, Ağrı, Ardahan ve Şanlıurfa çevreleri yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Şanlıurfa, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yağmur, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Yağışların, Rize ve Artvin kıyılarında ise kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

Yetkililer, vatandaşların ulaşımda yaşanabilecek aksamalar ile sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

HAVA SICAKLIKLARI AZALACAK

Meteoroloji'nin raporuna göre İç Anadolu ile Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışı beklenen iller ve tarihleri ise şöyle:

Afyonkarahisar 11 Ocak - kar yağışlı, Ağrı 7 ve 8 Ocak - kar yağışlı, Aksaray 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Amasya 7 ve 8 Ocak - karla karışık yağmurlu, Ankara 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Ardahan 7, 8 ve 9 Ocak - kar yağışlı, Artvin 7, 8 ve 9 Ocak - kar yağışlı, Batman 7 Ocak - karla karışık yağmurlu, Bayburt 7 ve 8 Ocak - kar yağışlı, Bingöl 7 Ocak - kar yağışlı, Bitlis 7 Ocak - kar yağışlı, Bolu 7 Ocak - karla karışık yağmurlu 11 Ocak - kar yağışlı, Burdur 10 ve 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Çankırı 11 Ocak - kar yağışlı, Çorum 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Elazığ 7 Ocak - kar yağışlı, Erzincan 7 Ocak - kar yağışlı, Erzurum 7 Ocak - kar yağışlı, Eskişehir 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Gümüşhane 7 ve 8 Ocak - kar yağışlı, Hakkari 7, 8 ve 9 Ocak - kar yağışlı, Iğdır 7 ve 8 Ocak - kar yağışlı, Isparta 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Karabük 7 Ocak - Hafif kar yağışlı 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Karaman 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Kars 7 ve 8 Ocak - kar yağışlı, Kastamonu 7 ve 8 Ocak - hafif kar yağışlı, Kayseri 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Kırıkkale 11 Ocak - kar yağışlı, Kırşehir 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Konya 11 Ocak - kar yağışlı, Kütahya 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Malatya 7 Ocak - kar yağışlı, Muş 7 Ocak - kar yağışlı, Nevşehir 11 Ocak - kar yağışlı, Niğde 11 Ocak - kar yağışlı, Sivas 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Tokat 7 Ocak - karla karışık yağmurlu 8 Ocak - kar yağışlı 11 Ocak - karla karışık yağmurlu, Tunceli 7 Ocak - kar yağışlı, Van 7, 8 ve 9 Ocak - kar yağışlı, Yozgat 11 Ocak - karla karışık yağmurlu.

Bölgelere hava durumu ise şöyle:

MARMARAParçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda pus, yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimleri ile Erzurum, Ağrı ve Ardahan çevrelerinin karla karışık Yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde pus, yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Tokat çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize ve Artvin'in kıyılarında kuvvetli yağmur iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

Editör: Yadigar Hanım