Bilindiği gibi Metrobüs ve İETT otobüslerinde ücretsiz internet kullanımı mevcut. 

İBB Metro hatlarında ücretsiz Wifi hizmeti için çalışmalarına devam ediyor. Şuan deneme aşamasında olan Metro Wifi İnterneti sadece M2 hattında deneme amaçlı kullanıldığı bildirildi.

ABD’den prens olarak gelip bakan olmayı hayal eden ama daha sonra İBB’de meclis üyeliğine seçilen Google’de çalıştığı iddia edilen İYİ Partili meclis üyesi Taylan Yıldız Metroda kullanılacak internetin denemelerinin yapıldığın duyurdu.

İYİ Partili meclis üyesi Taylan Yıldız yaptığı paylaşımlarda “Eğer gerekli izinleri alabilirsek belediyemizin 9 ay içerisinde bütün hatlara internet bağlantısını sağlamak için teknik kapasitesi var ve bu beni çok heyecanlandırıyor.Bir de frekans konusu var. Olay sadece router koymaktan ibaret değil maalesef. BTK IBB wifi’in kullandığı frekansları 2021’de sonunda iptal edecek. Bundan dolayı IBB olarak wifi teknolojisini de değiştirmemiz gerekecek ki bu da zaman gerektiren ve maliyetli bir olay.” dedi.

Ayrıca Taylan Yıldız canlı yayın platformu Twitch’ten canlı yayın yaparak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Taylan Yıldız konu ile ilgili olarak “Evet bir gecede bir şalteri kaldırarak olamayacak belki bunlar. Ama meclisten geçecek karar bunun ilk adımı olacak. Valiliğin de hassasiyet göstereceğini ve önümüzü açacağını umuyorum. Sonra diğer adımları atacağız ve bunu elbirliği ile başaracağız. Bu konuyu aşmak için de 2021’de çalışacağız ve ben her zamanki gibi takipçisi olacağım.” İfadelerini kullandı.