MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım Oniki Ada da Türkiye'nin hak ve hukukunu dile getireceklerini belirtip bütün dünyayı özellikle de Yunanistan'ı ikaz edeceğiz dedi.

Yaşar Yıldırım şu ifadeleri kullandı “9 ayın dokuzunda saat 9'da 12 adayı temsilen her bir adaya 81 vilayeti temsilen 81 kişi olmak üzere bir yürüyüş yapılarak “İstiklal ve İstikbal yürüyüşü”  Yunanlıları denize döktüğümüz yere kadar bir numaiş yapacağız.

Ülkücüler Uzun zaman sonra ilk kez meydana inecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı ile İzmir'de İstiklal ve İstikbal yürüyüşü yapılacak.

“ Maksat 12 adaların Türk milletinin hakkı hukuku dile getirmektedir. Avrupa Birliği'ni teşvikiyle havamıza suyumuza ve toprağımıza göz dikmiştir. Bizim hiç kimseye ne havamız dan ne suyumuz dan nede toprağımızdan bir karış verecek yerimiz yok.

 Bütün dünyayı özellikle de Yunanistan'ı ikaz edeceğiz, göstereceğiz .

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım 12 Ada ile ilgili taleplere işaret etti.

“12 Adalar da bizim hakkımız vardır, hukukumuz vardı hatıramız vardır. Oniki Adalar bizden hukuksuz haksız bir şekilde gasp edilmiştir. Yunanistan'da Avrupa Birliği de dünyada Türkiye'de bilsin bu 12 adanın tekrar gündeme gelerek tekrar statüsünün belirlenmesi istiyoruz.

 Yıldırım Türkiye'nin uluslararası hukuktan Doğan haklarından taviz vermeyeceğini belirtti.

Yıldırım Yunanistan'a uyardı “100 yıl evvel geldiler Anadolu'ya çıktılar Akdeniz'e döküldüler. Yine 74'te Kıbrıs'ta aynı şekil şartları oldu,  Avrupa sahip çıkmadı, Türkiye gereğini yaptı. Bugün de Yunanistan'ın akıllı olması gerekir, yani bu dolmuşlara gelip bu tezgâha dümene girmemeleri lazım