EY BALGAT SAKİNLERİ, MHP AZ OLUP SİZİN OLMAYACAK, ÇOK OLUP HEPİMİZİN OLACAK TIR!

 

        Bir ülkü, bir ideoloji etrafında şekillenmiş kurumsal yapılar, zamanla amacı dışına çıkarak kişilerin egolarını, çıkarlarını ve şahsi fikirlerini temsil eden müesseseler haline dönüşebilirler. Böylesi durumlarda, ülküleri, ilkeleri ve ideolojileri doğrultusunda hareket eden kitle elemanları alttan-alttan homurdanarak zaman içinde organize olur, isyan bayrağını açar, kurumsal yapılarına değişim, dönüşüm veya öze dönüşü dayatırlar.

       Şu anda MHP’nin yaşadığı sancılı ve çok gürültülü sürecin böylesine sosyolojik bir süreç olduğunu, bu sürecin çok zorlu ve tahripkar olacağını düşünmekteyiz.

      Zaman içerisinde kurumsal yapıdan dışlanmış, çeşitli nedenlerle aforoz edilmiş nitelikli elemanlar, sürece müdahil olduklarını, dağılmakta olan kurumsal yapının toparlanması yönünde mücadeleye giriştiklerini gözlemlemekteyiz.

     Bu sürece misyonuna uygun vizyon oluşturamamış, MHP yöneticilerinin ne denli müdahale edebileceğini zamanla görebileceğiz. Ancak Prof. Kemal ÜÇÜNCÜ Hoca’nın net olarak altını çizdiği gibi 19 Haziran tüzük kurultayı ile “soğuk savaş dönemi siyaseti tarih olmuştur.” artık MHP’de komitacı yapı “az olsun benim olsun” anlayışını terk etmek zorundadır. Ülkücü hareketteki zihniyet değişikliği demokratik değişim ve dönüşümü zorunlu kılmaktadır. Türk milletinin engin feraseti ülkücü irade ile birleşerek, yeni bir geleceğin umudunu hepimize müjdelemektedir.

      Değişim ve dönüşüme direnen Balgat yöneticileri ağıza alınmayacak sözlerle ülkücüleri ve Türk milliyetçilerini aşağılayan, ötekileştiren, hakaret eden söylemlerle, gelişmekte olan bu sosyolojik süreci “komitacı” anlayışla sabote etme girişimlerini sürdürmektedirler.

     Bu komitacı despot anlayış,1990’lı yıllarda olduğu gibi MHP’ye yeni bir sürgün verdirme çabasındalar. “Muhalifler ayrılsın, biat edenler bize yeter”,  “Az olsun bizim olsun” mantığı ile görevlerine devam etmek istemektedirler. MHP az olup sizin olmayacak. MHP çok olup hepimizin olacak.