1 Kasım seçim sonuçlarından sonra MHP içerisinde ,değişim ve kongre talepleri olmuştur. MHP Genel Başkanı, üst kurul delegelerinin ve ülkücü tabanın imza toplamış olmalarına   rağmen ,  toplanan bu imzaların bir anlamı olmayacağı belirtmiştir. Bu taleplerin her ne olursa olsun kabul edilmeyeceğinin altını çizmiş ve isteyen mahkemeye gidebilir şeklinde yol göstermiştir. Nitekim sonuçta olay yargıya intikal ettirildi. Birkaç gün önce mahkeme, 8 nisana gün verdi ve iç siyasetin gündemine oturduk.. İşin ehli olmayan  hukuk bilmez ve hukuk tanımazlar ile aramızda geçen  tüm tartışmalarının haklı olan tarafını  mahkeme belirleyecek artık.. Mahkemeden çıkacak  kararı iki taraf da sabırsızlıkla bekliyor..

Bilgisine güvendiğimiz   hukuk uzmanların bu konuda fikirlerini aldım. Mahkemeden  kongre için olumlu karar çıkarsa, bu kongrenin yapılmasını hiç bir gücün engelleyemeyeceğini  söylediler.

Durum  MHP’nin yakında kongre ile yüz yüze kalacağını göstermektedir. Tehditlerle  ve hiçbir hukuka dayanmadan  görevden almalarla  MHP içerisindeki kriz daha da büyümektedir. Bu olumsuzluklar kime, nerede,  nerelere  fayda  sağlar?  

 AKP taraftarı olan havuz medyasının Bahçeli sevgisi ve desteği de artarak devam ediyor…

Peki neden???? 

Böyle olması    bu sureci daha da anlamlı hale getiriyor.

Kongre olmadığı taktirde  bir çok konu meçhul olarak kalacaktır. Mhp’nin olası bir seçimde kesin baraj altında  hatta daha  da aşağılara düşecektir. Bu  yapılan anketlerde açık ve net görülmektedir.Bu gerçekler ayan beyan ortadayken  Sayın Bahçeli’nin bu akıl almaz inat ve ısrarının nedeni de çok çeşitli yorumlara sebebiyet veriyor. Kutsal davamıza verdiği   zarar gün ve gün  artmaktadır. MHP’ de  değişim ve kongre talebinin birinci ve en çok destek alan adayı  Meral Akşener’dir. Onun önderliğinde   değişim isteyen kadroların sayısı her gün biraz daha artmaktadır. Meral Hanım’ın gittiğimiz her yerde büyük teveccüh görmesi halkın oy vermek için doğru  alternatif  isimler aradığının göstergesidir. Bu gerçeği tarafsız olan  bütün gözlemciler söylemektedir.

Bu kapsamda  biz de  Meral Akşener’in ,Çorum, Tekirdağ, Kırklareli gezilerine eşlik ederek sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz..

Sevgi ve muhabbetle efendim…