Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek ölümlü kazaya bulaşmamış olan tüm şoförlerin ehliyet cezası alanlara ehliyet affı çağrısında bulundu.

Şimşek, öğrenci affı ve ehliyet affının mutlaka TBMM gündemine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Baki Şimşek “Meclisimizde Vergi borçları ile ilgili, Kamu alacakları ile ilgili birçok konuyla ilgili, gerek faiz affı gerekse yapılandırma hakkı tanındı.
Yalnız burada aflar çıkartılırken özellikle öğrenciler okullarından değişik sebeplerle uzaklaştırılan, harç yatıramama, okula gidememe, dersten geçememe gibi sebep ben bir milyona yakın öğrencimiz okuldan ilişkileri kesildi.
Mecliste defalarca gündeme getirmemize rağmen bir öğrenci affı gündeme alınmadı. Mutlaka yaz sezonu gelemeden bir öğrenci affı çıkartılmalı, bu öğrencilerin üniversitelere dönüşü sağlanmalıdır.”
dedi.

EHLİYET AFFI ÇIKMAMASINA TEPKİ

Şimşek konuşmasına şöyle devam etti “Yine aynı şekilde 800 bine yakın ehliyetine değişik sebeplerle el konulan, ceza puanından veya alkollü araç kullanmaktan ama ölümlü kazaya sebebiyet vermeyen, özellikle şoför esnaflarımızın çoğunlukta bulunduğu, ehliyet mağdurlarına da af çıkartılmalıdır.”