Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) günlerdir TBMM’de Ehliyet affı konusunu gündeme getiriyor.

Dün yapılan TBMM Genel Kurulu’nda Mersin Milletvekili Baki Şimşek ölümlü kazaya bulaşmamış olan tüm şoförlerin ehliyet cezası alanlara ehliyet affı çağrısında bulunmuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bazı alacaklara getirilen yapılandırma ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz aldı.

Bugün yapılan TBMM Genel Kurulu’nda Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bazı alacaklara getirilen yapılandırma imkânına ehliyetlerine el konulan vatandaşların daha dâhil edilmesi gerektiğini söyledi. 

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Vekil Yılmaz, “Cezaevlerinden dahi pandemi sürecinde binlerce insan denetimli serbestlikten yararlanırken ehliyetine el konanların beklentilerine kulak tıkamak bence doğru değildir.” dedi.

MHP’li Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde meclise getirilen kanun teklifleri ile devletin vergi alacaklarına, belediye alacaklarına, trafik cezalarına ve başka cezalara hem indirim hem de yapılandırma getirilerek vatandaşımızın pandemi sürecinde yaşadığı ödeme sıkıntısının giderilmesi sağlanmıştır.” diyerek kanun tekliflerinin hazırlanmasında imzası bulunan milletvekillerine ve hükümete teşekkür etti.

"BEKLENTİLERE KULAK TIKANMAMALI"

Ehliyetine el konulan vatandaşların düzenleme kapsamına alınmamasına ayrı bir parantez açan MHP’li Yılmaz, “Trafik cezalarında idari para cezalarına getirilen af ve indirim ehliyetlerine el konulan vatandaşlarımıza getirilmemiştir. Yapmış oldukları bir hatanın neticesinde hayati tehlike içermeyecek ihlaller yapanlardan ehliyetlerine el konulan binlerce vatandaşımız ehliyetlerinin iadesinde de af veya süre indirimi beklemektedir. Cezaevlerinden dahi pandemi sürecinde binlerce insan denetimli serbestlikten yararlanırken ehliyetine el konanların beklentilerine kulak tıkamak bence doğru değildir.” diye konuştu.

MHP’DEN YÜZDE ELLİ İNDİRİM TALEBİ

Milletvekillerine seslenen Yılmaz, “Gelin bu kanun teklifinde ehliyetine el konan vatandaşlarımıza af değilse bile en azından yüzde elli gibi bir süre affı getirerek gönüllerini alalım.” diyerek af çağrısı yaptı.