CHP’den sonra MHP’de çağrılara uyup kurultay yapma kararı alıyor. Çok doğru bir karar umarım MHP MYK’sı(Pardon Sayın Bahçeli) bu kararından dönmez. Türkiye gerçeği ortada, MHP ve Ülkücüler mevcut yapıda yok hükmünde sayılmaktadır. Buna şaşırmaya veya tepki göstermeye hakkımız hiç yok; çünkü bu şablonda hepimizin dolaylı veya dolaysız payı var.
Bir malın sahibi olmaz ise herkes hak iddia eder, herkes kendince pay yapar. Geldiğimiz nokta tam olarak budur. Türkiye kimlerindir? Türkiye’nin resmi andı ve amblemi var mıdır? Bu çok basit iki sorunun cevabı maalesef hukuken yoktur? Bu iki basit sorunun cevabını veremiyorsak lütfen artık aynaya bakın ve utanın? Çünkü ben utanıyorum?
Yakın tarihe bakın. CHP kurultayında Kılıçlaroğlu çok net davrandı. Kurultayı kendisi topladı, CHP seçmenini senden benden diye kutuplaşmaya itmedi. 944 delegenin desteği ile aday gösterildi. Ancak 740 delegenin oyunu aldı. Muharrem İnce ise 177 delege desteği ile aday oldu. Ama 415 delege oyu aldı. Durum çok net. Delege korku ve baskı ile Kılıçlaroğlunun yanında göründü, ancak oy vermedi. Muharrem İnce destek görmedi, umut vaat etmedi ama kapalı kapılar ardında 415 oy almayı başardı. Bu Muharrem İncenin başarısı değil? Kılıçlaroğlunun başarısızlığıdır.
MHP’de ise durum daha vahim. Çok açık ve net söylüyorum. Ben Gaziantep 3.Noterliğinin 03.06.2014 tarih ve 12465 yevmiye nolu ihtarnamesi ile MHP MYK’sına başvurup üye olmak isteğimi belirttim (Genel Merkez Disiplin Kurulundan İstifa Ettiğim İçin Tüzük Gereği Üye Kaydımı Ancak MYK Yapar) ancak hala cevap alamadım. Devlet Bahçeli Tüzük değişikliği yapsın; ülkücüyü, ülkücüye kırdırmasın ben genel başkanlığa adayım. Tek şartım aday olma yolumu açsın? Önceki yazımda üyeler oy kullansın demiştim; hayır mevcut delege oy kullansın yine adayım. Yeter ki üye kaydım yapılsın, aday olma yolum açılsın. Ülkücüler sahipsiz, ülke sahipsiz, kızıl elma çürümek üzere uyanma zamanı? Ben mükemmel değilim, ancak mevcut MHP o kadar ülkücülere uzak ki? Adayım diyebilme cüretini gösteriyorum. Çünkü aday olmasını beklediğimiz adı bu dava ile özdeşleşmiş kişiler dahi susuyor.  
Ben yapabileceğimi söylüyor ve yazıyorum; tüzük değişmediği sürece aday olma yolum açılmadıkça genel başkan adayı dahi olamam. Ancak Gaziantep’ten bağımsız milletvekili adayı olmamı kimse engelleyemez. Gaziantep ve diğer iller Genel Merkezin taşeronu değildir. Bu seçim bu görülecektir. Gaziantep’ten kontenjan adayı verildiği takdirde bağımsız adayım. İşte o zaman göreceğiz neler olacak? Önce Gaziantep, sonra Türkiye ve Kızıl Elma diyeceğiz. 
Tüzüğü değiştirin üye kaydımı yapın, aday olma yolumu açın Genel Başkanlığa adayım. Ben mükemmel değilim ancak ülkücüler ve ülke sizden bıktı umudu kalmadı bu yüzden ben kazanacağım. Bizim hedefimiz belli, Türkiye Türklerindir. Resmi Dili Türkçedir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bekası İçin Çalışan Her Millet Aynı Haklardan Faydalanır. Ne Mutlu Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım Diyene diyoruz. Türkiye Dünya Satranç Tahtasında Piyon Değil, En Azından Kale Olacak Diyoruz. Kızıl Elma Diyoruz. Ülkücüler artık talimat alan değil; yöneten olacak diyoruz. Ancak mevcut  MHP genel merkezi çözüm sürecinde hala alternatif dahi üretmiş değil?
Genel merkeze iki çağrım var? Tüzüğü değiştirin üye kaydımı yapın aday olma yolumu açın genel başkanlığa adayım. Bu olmaz ise Gaziantep’e atanmış milletvekili genel başkan yardımcısı Prof.Dr.Semih Yalçını gönderin bağımsız adayım. Bende boyumun ölçüsünü alayım? Genel merkezde? Bu çağrım asla kibirden ukalalıktan veya koltuk hevesimden değil? Ben 2011’de ne dedimse o? Devlet Bahçeli ve ekibinin olduğu MHP’de yönetim kadrosunda bulunmam aday olmam? Başka parti ve oluşumda bulunmam görev almam.
Gaziantep ve diğer illerde delegenin teşkilatın destek verdiği adaylar sıralamada yer alırsa tüm gücümle arkalarında olur destek veririm. Ben ise asla aday olmam. Çünkü o adaylar genel merkezin değil? Ülkücü seçmenin vekili olur. Genel Merkeze değil; kendini seçen ülkücü seçmene hesap verir. 
MHP Genel Başkanı Diyarbakır’dan milletvekili seçilemiyorsa MHP Genel Başkanlığını hak etmiyor? Ülkeyi kucaklayamıyor demektir. MHP Genel Başkanı,  Türkiye Türklerindir. Resmi Dili Türkçedir. Tek Bayrağı Vardır. Milli Andı ve Amblemi olmalıdır. Türkiye’de yaşayan her millet Bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olup, Türkiye’nin bekası için çalışıyorsa; Türkler ile aynı haklardan yararlanır demelidir. Kızıl Elmayı hedeflemelidir. Ben bunu düşünüyor, bunu hedefliyor, bunun için genel başkanlığa ve bağımsız adaylığa adayım diyorum.
                                     Oğuz Hocaoğlu