30 Mart Yerel seçim sonuçları belki de hiç bu kadar önemli olmamıştı. Çalıp çırpma, hukuksuzluk ve ahlaksızlık hiç bu kadar aleni yapılmamış ve destek görmemişti. Başbakan ağzına ne gelirse onu konuşuyor. Yargıyı ve kendisi gibi düşünmeyenleri hiçe sayıyor. Cumhur Başkanının son yaptığı ise ülkenin geldiği noktayı özetlemeye yeter artar bile. Başbakan sosyal medyayı yasaklıyor. Ama devletin başı Cumhur Başkanı ise YASAK TİVİT atıyor. Bence sözün bittiği yer. 
    Bu ülkenin tek gerçeği milliyetçiler ise nasıl davranacağını bilemiyor. Türkiye de Rusya’da, İngiltere’de, Almanya’da veya Fransa’da olduğu gibi bir milliyetçilik olmadı. Milliyetçiler mevcut iktidarın gölgesinde kaldı. Mevcut iktidar yapısında birkaç makam verilerek avutuldu. Ülkücü gençler ise pohpohlanarak kullanıldı, sonrasında sahip dahi çıkılmadı. Ceza evlerinde veya varoşlarda unutuldu.
    30 Mart seçimlerinden sonra ülkücüler silkinip kendine gelmek zorundadır. Eski klişeleşmiş söylemleri bırakıp gerçekleri görmelidir. Yeni bir vizyon yeni bir bakış açısı ile dünyaya bakmalıdır. Bu ülkenin gerçek sahibinin kim olduğunu tüm dünyaya  hissettirmelidir.
    Biz Türkiye bir Türk devletidir. Resmi dili Türkçedir. Türkiye de yaşayan tüm topluluklar Türkiye’nin bekası için çalıştığı müddetçe eşit haklardan faydalanırlar diyoruz. Bu ülkenin doğusuda, batısıda, güneyi ve kuzeyide Türklerindir, diyoruz.  Milli andı ve amblemi olmalıdır diyoruz.
    Yargı ve eğitim devlet politikası olmalı öncelikle insanların eğitime ve adalete olan güveni sağlanmalıdır diyoruz. İdam kesinlikle gelmelidir. Vatana ihanet ve ırza geçmenin affının olmayacağını düşünüyoruz. 
    Mevcut yapıda milliyetçiler MHP bayağı altında toplandığı için MHP çok önemli diyoruz. MHP genel merkezinin bilerek veya bilmeyerek yaptığı yanlışların faturasını Türk Milleti ödememeli diyoruz.
    30 Mart yerel seçimlerinde yapılması gereken Türkiye’nin her yerinde Belediye Meclisi oyu mutlaka kazanma şansı var veya yok hesabı yapılmadan MHP’ye verilmelidir. Gönül ister ki tüm Belediye Başkanlıklarını MHP adayları kazansın. Ancak mevcut gerçeği de görmek gerek. Yapılan yanlışlıklar yüzünden birçok yerde rahat alınacak belediye başkanlıkları adeta başka partilere hediye edildi. Gelinen noktada bunları tartışmanın yeri ve zamanı kalmadı.  Son bir hafta bir hafta kararsız seçmenin yöneleceği haftadır. Bu bilinç ve duyarlılıkla çalışılmalıdır.
    Adana’da ülkücüyüm, MHP’liyim deyip de Hüseyin Sözlüye oy vermeyen veya oy istemeyen kusura bakmasın MHP ve Ülkücülük lafını ağzına almasın.
    Mersinde camiada bir kırgınlık var. Ama Mersinin yapısı konumu malum. Haklı haksız, yanlış veya doğru demeden Burhanettin Kocamaza oy verilmeli ve çalışılmalıdır. Gün kırgınlıkları unutma günüdür. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı kısır döngülere kurban edilmemelidir. Mersinde mutlaka MHP kazanmalıdır.
    Erzurum doğunun kalesi Kamil Aydın hocamız mutlaka kazanmalı, Erzurum kalesine MHP bayrağı çekilmelidir. Erzurum MHP’li Belediye ye kavuşmalıdır. 
    Ankara Türkiye’nin kalbi 20 Yıldır Melih Gökçek krallığına ve AKP’ye teslim. MHP Mansur Yavaş ile rahatlıkla alacak iken  kişisel hesaplar yüzünden Mansur Yavaş git dendi. Şu anda Ankara da seçim iki kutba ayrılmış durumda AKP ve Melih Gökçekmi, Mansur Yavaş’mı?   Melih Gökçek her seçim Ülkücüyüm, deyip ülkücü oyları istiyordu. Ama hiç MHP’ye adaylık başvurusu yapmadı. Mansur Yavaş MHP genel merkezi istemediği için CHP’ye gitti. Bu farkı Mansur Yavaşın CHP adaylığına karşı çıkan MHP seçmeni görmelidir. Belediye Meclisi oyunu MHP’ye ama Büyük Şehir Belediyesi oyunu Mansur Yavaşa vermelidir. Mevlüt Karakaya kötü değil ama kazanma şansı yok. Verilecek oy Melih Gökçeke yarayacaktır. Ankara da yaşayan sağduyu sahibi herkes dünya görüşü ne olursa olsun, Büyük Şehir Belediye Başkanlığında  Mansur Yavaşı tercih etmelidir. Bir tarafta Melih Gökçek krallığı diğer tarafta Ankara’nın Belediye Başkanlığına aday milliyetçi, şaibesiz Mansur Yavaş. Ankaralı tercihini doğru yapmalı Mansur Yavaş demelidir.
    30 Marttan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Türkiye’de milliyetçilikte yeniden yapılanacak. Yeni Türkiye yeni MHP için, Türkiye’nin her yerinde  Belediye Meclisi oyları kesinlikle MHP’ye, Belediye Başkanlığı oyları ise; MHP adaylarının kazanma şansı olan yerlerde tereddütsüz MHP’ye, kazanma şansı olmayan yerlerde Milliyetçi adaylara verilmelidir.
 Diyarbakır, Bingöl, Şırnak, Van, Şanlı Urfa, Muş  gibi MHP genel merkezinin hataları yüzünden iddiasız olan yerlerde de yine Belediye Meclisi oyları MHP’ye Büyük Şehir Belediye Başkanlığı oyları ise AKP’ye verilmelidir. Aksi durumda bu illerde BDP Belediye Başkanlığını alacaktır. 30 Mart sonrası şekillenecek yeni MHP bu illeri de AKP’den rahat alır.
    30 Mart sonrası genel merkeze tek şey söyleyeceğiz. Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç, Ya da Yoldan Çekil? 30 Mart Yeni Türkiye Yeni MHP için milat olacaktır. Alınacak her oy, kazanılacak her belediye bu yolda büyük bir adım olacaktır.
                    
                                              Oğuz Hocaoğlu