AKP'ye karşı ve parti içi eleştirileriyle gündeme gelen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesinin ardından MHP Ordu teşkilatını sarsacak istifa geldi.

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz istifa etti. Basın açıklamasında bulunan Köksal Yılmaz, "Enginyurt milletvekilimize sahip çıkma adına görevimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz şu ifadeleri kullandı "Değerli yönetici arkadaşlarım Sayın vekilimizin cuma günü ve cumartesi günü ilçe gezilerimizde de dahil televizyon programında Sayın Tarım Bakanına AK Parti hükümetine Ordulunun sorunlu anlatan bir konuşmasından dolayı Genel merkezimizin Sayın Milletvekilimiz hakkındaki yapmış olduğu ihraç talebine karşı, biz de Milliyetçi Hareket Partisi Ordu il başkanı olarak, ben Köksal Yılmaz olarak bu tepkiye duyarsız kalmak istemiyorum.

Biz Ordulunun bize verilen 83 bin oyun hesabını sorduk.

Ne ihale istedik, ne işi istedik, ne taş örenlik istedik, sadece Milliyetçi Hareket Partisi'ne 83 bin oy vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen vekilimize sahip çıkma konusunda Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl başkanlığından bugün itibariyle istifa ediyorum.

Bu zamana kadar görev yaptık. Basın mensupları arkadaşlarımız, kurumlarımız, yönetici arkadaşlarımızdan helallik istiyorum.

Hakkınızı helal edin biz onurlu insanlarız, liderimizin emrindeyiz, teşkilatımızın emrindeyiz, görevler değişir makamlar baki değil.

Biz anamızdan il başkanı olarak doğmadık. 7 yıldan beri görev yaptık, kırmışızdır, dökmüşüzdür, ben herkesten helallik istiyorum.

Bütün basın mensuplarına buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. Olmuyor demek ki olmadı, AKP'yi geçemedik.

Öyle bir mantık yok, böyle bir anlamı yok. Ne dedik biz fındık para etsin dedik. Birileri fındığın üzerinde oyun oynuyor, yanlış bilgilendiriyor dedik.

Herhangi bir şey istemedik, talep etmedik, birilerinin o dediği oldu. Ama şunu söylüyorum Cumhur İttifakını içinde Türkiye'de 81 il içinde en çok savunan Sayın vekilimiz olmuştur.

Ben kendisine teşekkür ediyorum, adamlığını göstermiştir. Adam gibi dik durmuştur. Hem genel başkanın yanında hem partisinin yanında hem arkadaşların yanında.

Onunla beraber geldik onu da beraber bırakıyoruz.

Ben bütün arkadaşlarımıza bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.”